21.6.2024 13:03

Επιτέλους επανεκκίνηση του εργοταξίου του αεροδρομίου - Παραδίδεται στις 2 Ιουλίου το κτίριο των αναχωρήσεων (Video)

"Οι δεσμεύσεις μας για επανέναρξη των εργασιών τηρήθηκαν στο ακέραιο", δήλωσε ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης

Σημαντικές εξελίξεις γνωστοποίησε ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Επιτροπή Παρακολούθησης των Έργων του Φορέα Τουρισμού Χίου, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών τόσο στο κτίριο του αεροδρομίου όσο και στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου προς βορρά.

Παραδίδεται το κτίριο των αναχωρήσεων

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι το νέο κτίριο των αναχωρήσεων θα παραδοθεί στις 2 Ιουλίου και η διοικητική παραλαβή θα πραγματοποιηθεί από τα κλιμάκια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι, σε περίπτωση που υπάρξουν παρατηρήσεις, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διορθώσεις. Η μετακόμιση από το παλιό κτίριο στο καινούργιο θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα βράδυ, ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία του αεροδρομίου.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, θα ξεκινήσει η ανακατασκευή και η επέκταση του χώρου των παλιών αφίξεων, με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2024. Επίσης, το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί στα νέα συστήματα του νέου κτιρίου, και έχουν διευθετηθεί θέματα όπως η προμήθεια των νέων X-Ray Scanner, κόστους 157.000 ευρώ συν ΦΠΑ, που θα καλυφθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τηρήθηκε η δέσμευση για άμεση επανέναρξη των εργασιών

Όσον αφορά την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι επιλύθηκαν τα θέματα με τους δανειοθαλάμους και η μεταφορά υλικών έχει ήδη ξεκινήσει. Η λειτουργία του εργοταξίου του αεροδρομίου έχει κανονικοποιηθεί, και αναμένεται να εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι αρχικά ορισμένοι χρόνοι παράδοσης θα τηρηθούν.

Επιπλέον, ο νέος υποσταθμός ηλεκτρισμού του αεροδρομίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, με την πλήρη λειτουργία του να αναμένεται το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του νέου κτιρίου αναχωρήσεων.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε ότι στις 26 Απριλίου ορίστηκε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την παραλαβή των συνοδών έργων, τα οποία περιλαμβάνουν αγωγούς της οδού Χρήστου και της παραλιακής οδού, καθώς και τμήματα του τοιχίου περίφραξης και του μεταβατικού επιχώματος. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται χωρίς διακοπή του κύριου έργου.

Ο κ. Μηταράκης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και την ανάγκη να θυμόμαστε τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπιστεί κατά την πορεία υλοποίησης του έργου, λόγω αντιδράσεων που προκάλεσαν καθυστερήσεις στο παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ