15.10.2018 12:26

Επιστολή στον υπ. Οικονομικών στέλνει ο Κάρμαντζης για τον νησιωτικό ΦΠΑ

Στο τέλος του χρόνου, σε δύο μήνες από σήμερα δηλαδή, η παράταση που είχαν λάβει τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης και της Χίου, για τον μειωμένο ΦΠΑ, λήγει. Όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει νέα πίστωση χρόνου και το 2019 θα μας βρει με 24% ΦΠΑ. Με επιστολή του προς τον υπ. Οικονομικών ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, τονίζει τους λόγους που η Χίος, όπως και τα λοιπά νησιά που επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού να συνεχίσουν να φορολογούνται με το 17%.  

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 Όπως είναι γνωστό στο τέλος του τρέχοντος έτους (τέλος Δεκεμβρίου 2018) λήγει η εξάμηνη παράταση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Με δεδομένο ότι η αιτιολογία την οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

 Επιπρόσθετα, όπως και στο παρελθόν έχουμε με στοιχεία αποδείξει, το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αμελητέο. Αντιθέτως η επιβάρυνση στις νησιωτικές οικονομίες και στους κατοίκους των νησιών θα είναι σημαντική. Τέλος, η διατήρηση μιας διαρκούς εκκρεμότητας ως προς το ύψος του ΦΠΑ δημιουργεί αβεβαιότητα στις τοπικές οικονομίες και αποθαρρύνει τις πρωτοβουλίες επενδύσεων.

 Επισημαίνοντας εγκαίρως το ανοιχτό ζήτημα του ΦΠΑ, προσβλέπουμε σε θετικούς χειρισμούς από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ