Πολιτική

12/7/18 13:20

τελ. ενημ.: 12/7/18 13:21

Επιστολή Κάρμαντζη στον Υπουργό περιβάλλοντος για τα λάθη κτηματογράφησης στον πρώην Δ. Ιωνίας

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γεώργιο Σταθάκη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης επισημαίνοντας τα λάθη που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης των πρώην περιοχών Ιωνίας και Ανεμώνα . Παράλληλα ζητάει από τον υπουργό τον επαναπροσδιορισμό και τη διόρθωση των σφαλμάτων  στο σύνολο του πρώην Δήμου και όχι τμηματικά.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης περιοχών των πρώην Δήμων Ιωνίας και Ανέμωνα της Χίου (η οποία ξεκίνησε το 1999)  παρατηρήθηκε σωρεία σφαλμάτων τα οποία οφείλονται στην ελλιπέστατη ενημέρωση  των κατοίκων και στη χρήση απαρχαιωμένων συστημάτων καταγραφής και απεικόνισης.

Παρά τις 3 διαδοχικές διαδικασίες επαναπροσδιορισμού και διορθώσεων, τα σφάλματα παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους των οικισμών κυρίως σε σχέση με μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες κ.λπ., ενώ βλέπουν τις περιουσίες τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση.  Αυτό έχει επισημανθεί σε πλείστες περιπτώσεις τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους προέδρους των οικισμών  του πρώην Δήμου Ιωνίας Χίου.

Εν όψει της επέκτασης της κτηματογράφησης στο σύνολο του νησιού της Χίου και της ύπαρξης αναδόχου, ζητούμε να γίνει επαναπροσδιορισμός και διόρθωση των σφαλμάτων στο σύνολο και όχι σε τμήμα του πρώην Δήμου Ιωνίας Χίου, με πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων και χρήση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής και απεικόνισης (GPS).

Πρόκειται για ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα των συμπολιτών μας από τους οικισμούς του πρώην Δήμου Ιωνίας και προσδοκούμε την ανταπόκρισή σας», καταλήγει η επιστολή του Στ. Κάρμαντζη.