17.12.2021 11:30

Επίσκεψη Α. Μιχαηλίδη στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Την ΑΕΝ – Σχολή Μηχανικών Χίου επισκέφτηκε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης. Συναντήθηκε με τον Διοικητή της Σχολής αντιπλοίαρχο κ. Ι. Μάργαρη και τον Διευθυντή Σπουδών κ. Ευ. Θλιβίτη.

Επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή, καθώς και η ικανοποιητική αναβάθμιση των υποδομών της, τόσο σε κτιριακό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο.

Παράλληλα, όμως, διαπιστώθηκε η σοβαρή μείωση σπουδαστών που επέφερε η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που καθιερώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα την ύπαρξη κενών θέσεων στη Σχολή. Επίσης, συζητήθηκαν τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε μόνιμο, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό δυναμικό, τα οποία καλύπτονται από ωρομίσθιους έκτακτους καθηγητές, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού. Ένα πρόσθετο ζήτημα που επισημάνθηκε είναι η ανάγκη επικαιροποίησης του οργανισμού της Σχολής με αύξηση των θέσεων και των ειδικοτήτων στο οργανόγραμμά της.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προγραμματίζει άμεσα σχετική επίσκεψη και στην ΑΕΝ - Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών και στη συνέχεια την κατάθεση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη σχετικά με τη ναυτική εκπαίδευση στο νομό μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ