3.12.2020 15:47

Επίσκεψη Α. Μιχαηλίδη στο Νοσοκομείο Χίου

Ο Βουλευτής Χίου και αναπλ. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - Π. Σ. επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο της Χίου μαζί με το μέλος της Ν. Ε του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Δημήτρη Παπαληό.

Συναντήθηκαν με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ελένη Κανταράκη καθώς και με την Διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και συνομίλησαν με γιατρούς πρώτης γραμμής. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την πορεία των έργων αποκατάστασης της Παθολογικής Κλινικής.

Διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά πως το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται οριακά αυτή την χρονική στιγμή στις ανάγκες, κυρίως χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. 

Οι ελλειμματικές προσλήψεις ελάχιστου επικουρικού προσωπικού δεν καλύπτουν καν τις απώλειες λόγω αδειών ειδικού σκοπού, ή απομάκρυνσης λόγω καραντίνας. Η λειτουργική δυναμικότητα αυτή την στιγμή στην Μ.Α.Φ. του Νοσοκομείου είναι 3 κλίνες, ενώ τα κρεββάτια νοσηλείας ασθενών με covid 19 (σε θαλάμους αρνητικής πίεσης) είναι 9, με προοπτική αύξησής τους.

Τροχοπέδη βέβαια για την εξέλιξη αυτή είναι η διαφαινόμενη αδυναμία στελέχωσης των κλινών αυτών με εξειδικευμένο προσωπικό στις παρούσες συνθήκες.

Παράλληλα το Νοσοκομείο καλείται να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον ζητήματα φόρτου και απασχόλησης προσωπικού. 

Οι εργασίες της ανακατασκευής της Παθολογικής Κλινικής συνεχίζονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, γεγονός που θα οδηγήσει στην καθυστέρηση παράδοσης του έργου. Τέλος, όπως επισημάνθηκε και από τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής, η διακοπή των ιχνηλατήσεων και η παντελής έλλειψη διαγνωστικών τεστ στην κοινότητα, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στην ακριβή αποτύπωση της νοσηρότητας του πληθυσμού και καλλιεργούν κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες, με οδυνηρά αποτελέσματα για το νησί μας στο άμεσο μέλλον.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ