22.10.2021 19:25

ΕΦΚΑ ΝΑΤ αλλά... μόνο στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε στον αέρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου

Χωρίς εξυπηρέτηση για τη διευθέτηση των συνταξιοδοτικών τους θεμάτων παραμένουν οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ Χίου καθώς πλέον αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από το ΝΑΤ στον Πειραιά.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε σήμερα σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου, Σ. Κουμπιάς ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή την εξέλιξη για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμπιάς διαπίστωσε μετά από συνάντηση με τη διευθύντρια του ΕΦΚΑ στη Χίο ότι, πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τον ΕΦΚΑ ΝΑΤ στη Χίο.

«Για παράδειγμα εάν αλλάξεις την διεύθυνση κατοικίας σου δεν μπορούν να το δηλώσουν γιατί δεν έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι στη Χίο. Δυστυχώς εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα» δήλωσε ο κ. Κουμπιάς.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως με την έλλειψη γραφείου για την εξυπηρέτηση τους. Ως ενδιάμεσος μεταξύ συνταξιούχων και ΝΑΤ ήταν το Λιμεναρχείο:

«Από τη στιγμή που έγινε ο ΕΦΚΑ σταμάτησε το Λιμεναρχείο να κάνει αυτή τη διεκπεραίωση και έτσι μπαίνοντας στον ΕΦΚΑ… μια που μπήκαμε μια που βγήκαμε…».

Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στο ΝΑΤ ο κ. Κουμπιάς δήλωσε ότι αποτελούσε μια ασφάλεια σε θέματα ενημέρωσης σε αντίθεση με τον ΕΦΚΑ όπου όπως δήλωσε «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση».

Έτσι οι συνταξιούχοι ναυτικοί εκτός από την γραφειοκρατία αναγκάζονται να απευθυνθούν για τις υποθέσεις τους στον Πειραιά. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ένωση δεν αποτελεί γραφείο ΝΑΤ:

«Εμείς εδώ προσπαθούμε εδώ όσο μπορούμε αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να απευθυνθούν στον Πειραιά».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ