14.6.2017 13:03

Επαναληπτικές εξετάσεις σε άλλη περίοδο ζητά το ΚΚΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΕΛΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την δυνατότητα οι μαθητές να κατοχυρώσουν την βαθμολογία τους σε όσα μαθήματα έχουν ήδη εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε επαναληπτικές εξετάσεις, μετέφερε στον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής, ως συνέπεια της σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται στο Βόρειο Αιγαίο και επηρεάζει την ψυχολογία των μαθητών.

Συγκεκριμένα ο κ. Δελλής πρότεινε στον υπουργό:

  • Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα δύο νησιά να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους σε όσα μαθήματα έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε επαναληπτικές εξετάσεις.
  • Παράλληλα, όπως είχε προβλεφθεί και το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς, να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο και τη Χίο (π.χ. ποσόστωση, επιπλέον θέσεις εισακτέων σε κάθε σχολή κ.τ.λ).

Ο υπουργός άκουσε τις προτάσεις του ΚΚΕ και επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις επόμενες μέρες.

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ