24.4.2021 8:39

Ενώνει τη φωνή του με τη Χίο και ο συμπατριώτης μας Γιώργος Καμίνης

Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους συμπατριώτες μου Χιώτες, που σήμερα οργανώνουν πάνδημη διαμαρτυρία απέναντι στα σχέδια δημιουργίας υπερδομής στο νησί. Οι Χιώτες έχουμε κάθε δίκιο να ανησυχούμε για τη σταδιακή μετατροπή του νησιού μας σε μία περιοχή “τρίτης ταχύτητας” μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και τη μετατροπή των ίδιων των κατοίκων της Χίου σε ευρωπαίους πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Η υπερδομή που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο Θόλος είναι λάθος: Λάθος στρατηγικό, αφού δημιουργεί ένα τετελεσμένο τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Αλλά και λάθος ηθικό, γιατί ένα νησί όπως η Χίος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί σε έναν μόνιμο τόπο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. 

Οι Χιώτες γνωρίζουν και από μετανάστευση και από προσφυγιά. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν αποδείξει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους απέναντι στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Κανένας όμως τόπος, όσο μεγαλόθυμος και να είναι, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της δυστυχίας μόνος. Αντι να σχεδιάζει φαραωνικές δομές που θα στεγάσουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες για άγνωστο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει την πίεσή της προς την Ευρώπη για την υιοθέτηση ενός μόνιμου και υποχρεωτικού συστήματος μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων στην υπόλοιπη Ευρώπη.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ