3.8.2019 15:16

Ένας Χιώτης ομογενής στην υψηλότερη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Πρόκειται για τον Μιχαήλ Κοτσακά Κράτσιο

Είναι 32 ετών και εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο λόγος για τον Χιακής καταγωγής Μιχαήλ Κοτσακά Κράτσιο ο οποίος θα είναι ο νέος Επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ (United States’ Chief Technology officer, CTO).

Την ανακοίνωση της τοποθέτησής του έκανε η εταιρεία συμβούλων και λόμπιστ των ΗΠΑ  Manatos & Manatos. Η έγκριση της τοποθέτησής του έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η μητέρα μου και ο παππούς μου ήρθαν στις ΗΠΑ από τη γενέτειρά τους Ελλάδα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Μου ενστάλαξαν αυτή τη διαρκή αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Και πιστεύω πως ο εναγκαλισμός της τεχνολογικής καινοτομίας, η δημιουργία νέων τεχνολογιών στην Αμερική και η διαμόρφωσή τους με αμερικανικές αξίες, θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο ισχυρό μέλλον», είπε ο Κράτσιος σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα».

Ο κ. Μιχάλης Τζον Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» γεννήθηκε στο Σαλίσμπουρι του Μέριλαντ, πατρίδα της γνωστής οικογένειας Σαρμπάνη (Sarbanes), του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes) και του μέλους του Κογκρέσου Τζον Σαρμπάνη (John Sarbanes). Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 2008 και έλαβε Βραβείο στις Ελληνικές Σπουδές (Hellenic Studies Senior Thesis Prize).

Η μητέρα του Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το νησί της Χίου. Ο παππούς του, πατέρας του πατέρα του, Τζον, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά. Μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι, τα οποία μιλά άπταιστα.

Ο Μάικλ Κράτσιος προτάθηκε από τον Πρόεδρο στις 4 Απριλίου 2019 ως «CTO» των ΗΠΑ και Βοηθός Διευθυντή του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής (Associate Director of the Office of Science and Technology Policy, OSTP).

Ο κ. Κράτσιος, υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

Υπήρξε ο βασικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Τεχνολογίας και εκπρόσωπος σε επίπεδο Υπουργού για τις ΗΠΑ σε διεθνείς συναντήσεις, όπως η G7 και η G20.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ