22.6.2017 14:09

Ένα χρόνο επεξεργάζονται τις Κ.Υ.Α. για τις αποζημιώσεις στη φωτιά του 2016

ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

Γρήγορα λησμόνησε τις δεσμεύσεις στους μαστιχοπαραγωγούς για παραπομπή του θέματος των αποζημιώσεων από την καταστροφική φωτιά στη νότια Χίο το 2016 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, ο κ. Αποστόλου «παραπέμπει στο μέλλον και σε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που όλο είναι έτοιμες να υπογραφούν, την έναρξη της διαδικασίας καταγραφής και αποζημιώσεων των πληγέντων», σύμφωνα με τη ΝΟΔΕ Χίου.

Το πιο προκλητικό είναι ότι ο υπουργός, μέσω πινάκων, προσπαθεί να αποδείξει ότι ακόμα και μετά την τρομερή πυρκαγιά του 2012 η απώλεια στην παραγωγή μαστίχας ήταν μηδαμινή ενώ το ίδιο συμπεραίνει και για την πυρκαγιά του 2016. «Το γεγονός ότι φέτος π.χ. όλη η Βέσσα παρέδωσε στην ΕΜΧ μόνο 150 κιλά μαστίχι δεν είναι και κάτι σημαντικό που πρέπει να απασχολεί το αρμόδιο Υπουργείο. Όσον αφορά δε τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, η έλλειψη των οποίων ταλαιπωρεί τους κατοίκους κυρίως των νοτιοχώρων, καθώς φέρνει τα αιγοπρόβατα να βόσκουν μέσα στους σκοίνους, και αυτό είναι ένα θέμα που μελετάται και όταν έρθει η ώρα θα υπογραφεί σχετική ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία», αναφέρει η ΝΟΔΕ. 

Στο στάδιο της μελέτης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων τύπου κορμοφραγμάτων, με τη σχετική έγκριση να έχει υπογραφεί την 30/3/2017 βρισκόμαστε σχετικά με την προστασία των πληγεισών περιοχών κατά τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γεγονός που επιτρέπει στη ΝΟΔΕ να συμπεράνει ούτε το χειμώνα του 2017-2018 δε θα έχει γίνει οτιδήποτε στη νότια Χίο.

«Κύριοι, έστω και το μισό ενδιαφέρον να δείχνατε για τη Χίο από εκείνο που δείξατε για το GuyParade στην Αθήνα, τα προβλήματα μας θα είχαν βρει τη λύση τους», σχολιάζει η ανακοίνωση της.                      

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ