12.4.2021 13:28

Εκτός προγράμματος εμβολιασμού οι Ομογενείς εξαιτίας της έλλειψης Α.Μ.Κ.Α.

Ερώτηση έθεσαν 26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ σε ομογενείς που επιθυμούν να ενταχθούν στην εμβολιαστική διαδικασία. Η ερώτηση απευθυνόταν στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο βουλευτής, Α. Μιχαηλίδης διευκρινίζοντας το θέμα των καθυστερήσεων στην έκδοση Α.Μ.Κ.Α. ζήτησε και τις αντίστοιχες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο βουλευτής, Α. Μιχαηλίδης ανέφερε:

«Νομοθετήσαμε στη Βουλή και θέσαμε ερωτήματα ώστε να αποδοθεί Α.Μ.Κ.Α. στους ανθρώπους αυτούς. Δυστυχώς και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα στους ανθρώπους αυτούς δεν έχει αποδοθεί Α.Μ.Κ.Α.»

Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να οριστεί το πότε οι ομογενείς, οι οποίοι μερικοί εξ αυτών ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν:

«Εμείς ζητάμε πρώτα γιατί καθυστερεί η απόδοση Α.Μ.Κ.Α. και μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα θα καταστεί αυτό εφικτό έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού» δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Παρακάτω η ερώτηση που έθεσε ο κ. Μιχαηλίδης:

«Στο πλαίσιο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού προέκυψε η ανάγκη ειδικών προβλέψεων για τα πρόσωπα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια και
δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Μια μεγάλη, αν και όχι η μοναδική, τέτοια κατηγορία είναι οι Έλληνες της διασποράς, συχνά συνταξιούχοι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού που για
διάφορους λόγους βρίσκονται στην Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση επιχείρησε με καθυστέρηση να ρυθμίσει κανονιστικά το ζήτημα αυτό με το άρθρο 248 του Ν.4782/2021, προβλέποντας διαδικασία
χορήγησης προσωρινού ΑΜΚΑ αποκλειστικά για τους σκοπούς του εμβολιασμού.
Παρά την παρέλευση ενός μήνα, όμως, πολλά άτομα που υπέβαλαν σχετική αίτηση δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε ειδοποίηση σχετικά με τον προγραμματισμό του
εμβολιασμού τους.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ο νόμος και η οποία θα ρυθμίζει την υλοποίηση της διαδικασίας.
Επισημαίνοντας ότι για υγειονομικούς λόγους η πρόσβαση στο εμβόλιο πρέπει να είναι ευχερής και ισότιμη για όλους τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξηγήσει τους λόγους των καθυστερήσεων και να τους ενημερώσει για τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα.»

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ