26.5.2020 17:40

Εκθέτει τη συγκάλυψη της Κυβέρνησης η Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου

Μήνυση κατά των ΜΑΤ που τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο λιμάνι των Μεστών, τη στιγμή που το Υπ. Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση που θα αναδείξει το μέγεθος της συγκάλυψης από πλευράς της Κυβέρνησης, στην υπόθεση των γνωστών έκτροπων των ΜΑΤ στα Μεστά, απαντά η Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχουν σε εξέλιξη επαφές ώστε να κατατεθεί μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού όχι απλά για τις αναίτιες επιθέσεις και καταστροφές αλλά για σύσταση συμμορίας.

Η μήνυση θα αφορά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το λιμάνι των Μεστών, αφού αναίτια με πολιτική περιβολή, γκλομπς και κράνη, τα έκαναν γυαλιά καρφιά, σπάζοντας ιδιωτικές περιουσίες και βρίζοντας τους Χιώτες ως "κωλότουρκους" και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως τουρκονήσια.

Επί του παρόντος οι τελικοί μηνυτές δεν είναι γνωστοί ωστόσο, η Επιτροπή Αιρετών αποτελεί την επισπεύδουσα της διαδικασίας και τη μήνυση αναμένεται να υπογράψουν σύμβουλοι ή επικεφαλής παρατάξεων από όλο το φάσμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση εστιάζει μόνο στο κομμάτι της επίθεσης στα ΜΑΤ από Χιώτες στο ξενοδοχείο "Ερύθα" επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα όσα ακολούθησαν επί διήμερο σε Αίπος και Μεστά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι επί του παρόντος στα Δικαστήρια σέρνονται μόνο Χιώτες πολίτες ενώ υπάρχει σε εξέλιξη και έρευνα της Αστυνομίας για υποκίνηση επεισοδίων κατά αιρετών και κατοίκων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ