26.6.2017 12:42

Το εκπαιδευτικό σύστημα ξηλώνεται βήμα-βήμα από το ΣΥΡΙΖΑ

Θέση υπέρ της ενίσχυσης των πόρων και των πιστώσεων για την διατήρηση και την ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης της χώρας παίρνει η ΝΟΔΕ Χίου, απαντώντας αναλυτικά στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα υπογραμμίζει ότι με τις αλχημείες του υπουργείου Παιδείας, το εκπαιδευτικό σύστημα απώλεσε περί τις 7.000 θέσεις, δείγμα της ανυπαρξίας πολιτικής που διακρίνει την κυβέρνηση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματοποιεί με συνέπεια το σχέδιο της για διάλυση και υποβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τελικό στόχο την μετατροπή της σε μεταλυκειακή δομή.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης περιορίζει την οικονομική δαπάνη σε βάρος της εκπαίδευσης και της γνώσης, δημιουργώντας τεχνιτές υπεραριθμίες μέσω της μείωσης μαθημάτων και κατάργησης ειδικοτήτων υποβαθμίζοντας την παροχή γνώσεων.

Με την δραστική μείωση των ολιγομελών τμημάτων με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να αλλάξουν ειδικότητα. Μήπως το υπουργείο επιθυμεί κατά βάθος να υποχρεώσει γονείς και μαθητές να βρουν τα χρήματα προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά ΕΠΑΛ ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν;

Η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της Τεχνικής Εκπαίδευσης φαίνεται ξεκάθαρα και από το πόρισμα Λιάκου με το οποίο προβλέπεται διετές Λύκειο.

Το εκπαιδευτικό σύστημα ξηλώνεται μεθοδικά βήμα-βήμα.

Το κερασάκι σ’ όλα αυτά είναι η πλατφόρμα ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης για την εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ.

Έχουν όλοι οι κηδεμόνες των μαθητών την ευχέρεια να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες ή πρέπει να καταφύγουν σε λογιστή;

Δεν αναφέρεται ότι πολλοί τομείς που προτάθηκαν να ιδρυθούν δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τις προτιμήσεις προς επιλογή στα σχολεία. Τι θα γίνει με τους τομείς και τις ειδικότητες που δεν θα εκδηλωθεί αρχικά ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου;

Ποιος μας λέει ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν θα έχουμε νέα κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων λόγω έλλειψης απαιτούμενου αριθμού δηλώσεων;

Για ποιο λόγο κάθε μαθητής καλείται να δηλώσει τρία ΕΠΑΛ; Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή τη δήλωση; Δεν ανεχόμαστε καταστάσεις όπως του περσινού καλοκαιριού με καταργήσεις ολιγομελών τμημάτων που οδήγησαν σε επιλογές μονόδρομο για πολλούς μαθητές.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε τις πρόσφατες αλχημείες του υπουργείου με την μείωση ωρών στα γυμνάσια στα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικών επιστημών καθώς και τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια επτά χιλιάδων θέσεων(7.000) δασκάλων και καθηγητών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ