11.12.2019 16:42

Ηχητικό- «Έτοιμα τα σχέδια για το νέο κέντρο στο 15ο χιλιόμετρο»

«Σήκωσα όλο το πολιτικό κόστος γιατί με ευχολόγια δεν λύνεται το μεταναστευτικό», η δήλωση του Νότη Μηταράκη στο politischios.gr

Πολύ κοντά στην έναρξη των εργασιών βρίσκεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία κέντρου στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χίου- Βολισσού, με τον Χιώτη Βουλευτή και Υφυπουργό εργασίας να αποκαλύπτει στο politischios.gr, ότι τα σχέδια για το νέο κέντρο είναι έτοιμα και ήδη παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στο στάδιο της προετοιμασίας ώστε αμέσως μετά τις γιορτές να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

Όπως σημείωσε τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια, τις προηγούμενες ημέρες έκριναν ως κατάλληλη την έκταση στο 15, παρά το μεγάλο κόστος υδροδότησης και ρευματοδότησης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η περιοχή ενδείκνυται για τη δημιουργία δομής ταυτοποίησης και καταγραφής αλλά και δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο κόστος κατασκευής αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση θετικά, αφού η υποδομή που θα δημιουργηθεί θα στεγάσει μετέπειτα τις δικαστικές φυλακές του νησιού, για τις οποίες έχει ήδη διαπιστωθεί η ανάγκη μετεγκατάστασής τους εκτός του αστικού ιστού.

«Κάποιοι ήθελαν να κερδίσουν χειροκροτήματα»

Ερωτώμενος για τον λόγο που αναλαμβάνει ένα μεγάλο πολιτικό κόστος παρά τις διαφωνίες τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της τοπικής κοινωνίας ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι: «Κάποιοι θέλησαν να ακουστούν ευχάριστα στα αυτιά των πολλών και να κερδίσουν χειροκροτήματα παίρνοντας αρνητική στάση απέναντι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Η μεταναστευτική κρίση, προφανώς δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν. Όμως εγώ σήκωσα όλο το πολιτικό κόστος διότι αφενός με ευχολόγια δεν λύνεται ένα πρόβλημα, αφετέρου η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά προτιμούμε ένα κλειστό κέντρο μακριά από τον αστικό ιστό παρά ένα ανοιχτό κέντρο στο μέσο των Καμποχώρων».

Αρχείο ήχου

Notis_Mitarakis_15

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ