5.10.2018 10:21

Ηχηρό «ναι» από τη Χιακή Συμπολιτεία για άμεση λειτουργία ΔΥΕΠ

Φλέγον θέμα των ημερών, η λειτουργία Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε 5 σχολεία του νησιού, το οποίο φέρνει σε αντιπαράθεση τους  Χιώτες γονείς και διχάζει την μικρή τοπικής μας κοινωνία. Η Χιακή Συμπολιτεία, στέλνει το δικό της μήνυμα, μέσω ανακοίνωσης της, τονίζοντας ότι «τα παιδιά, όλα τα παιδιά,  έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε τελεία».

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωσης της Δημοτικής Παράταξης:

Δεν φταίνε τα παιδιά αν κάποιοι κερδοσκοπούν από την αδιαφανή διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό. Δεν φταίνε τα παιδιά που αντί για αναλογική κατανομή των προσφύγων στην Ελλάδα και αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλη την Ευρώπη κάποιοι εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά.

Είμαστε απέναντι στα ισχυρά συμφέροντα που ευθύνονται γι αυτό, είμαστε όμως δίπλα στα παιδιά. Για να είμαστε αποτελεσματικά απέναντι στα ισχυρά συμφέροντα που ευθύνονται γι αυτό πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε αποφασιστικά δίπλα στα παιδιά. Δεν παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια με παιδιά.

Στην προσπάθεια θολών, ανώνυμων αλλά απροκάλυπτα ρατσιστικών κύκλων που εδώ και λίγα χρόνια, συγκαλύπτοντας τις δημαρχιακές τους φιλοδοξίες, δηλητηριάζουν την κοινωνία της Χίου, η «Χιακή Συμπολιτεία» στέκεται αποφασιστικά αντιμέτωπη. Το πράξαμε και χθες, το πράττουμε σήμερα, θα το πράξουμε και αύριο!

Μεθοδεύσεις, νομικισμοί, στημένες συνελεύσεις, φαλκίδευση υπογραφών, δεν ακυρώνουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Όλων των παιδιών. Δεν υπάρχουν παιδιά δικά μας και «ξένα».

•             Να λειτουργήσουν άμεσα οι ΔΥΕΠ, χωρίς χρονοτριβές, με πλήρες προσωπικό, με όλη την μέριμνα, ευθύνη και αγάπη που θα δείξουν οι εκπαιδευτικοί.

•             Να αναλάβει άμεσα το Υπουργείο τις ευθύνες του.

•             Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να πάρει επιτέλους θέση και να μην κρύβεται.

•             Όχι στο ρατσιστικό μίσος, στο διχασμό, στην ημιμάθεια και στην ξενοφοβία.

Δεν υπάρχουν παιδιά δικά μας και «ξένα». Όλα τα παιδιά πρέπει να πάνε και να αγαπήσουν το σχολείο τους. Η ζωή λύνει και τα πιο σύνθετα προβλήματα. Η ζωή είναι με τα παιδιά  κι όχι με αραχνιασμένα εξώδικα του βαθέος ρατσισμού.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ