4.8.2017 21:26

«Εκφυλισμός των διαδικασιών στις πλάτες των εργαζομένων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την απόρριψη των προτάσεων που κατέθεσε κατά την συγκρότηση σε Σώμα της νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Συκγκεκριμένα όπως αναφέρει, αν και προτάθηκε να της δοθεί η θέση του Γεν. Γραμματέα στο Δ.Σ., αφού απέσαπσε το 30% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές, η πλειοψηφούσα παράταξη το απέρριψε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση η Εργατική Ενότητα αναφέρει:

«Η «Εργατική Ενότητα» ευχαριστεί όσους μας στήριξαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Ιούλη 2017. Από τη διαδικασία της ΓΣ και μόνο, φάνηκε ο εκφυλισμός των πλειοψηφουσών δυνάμεων του ΕΚ, η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ζωντανέματος του κάθε πρωτοβάθμιου Σωματείου σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία και του συστήματος που τη στηρίζει. 

Η πλειοψηφία, από το πρώτο ΔΣ, έδειξε για μια ακόμα φορά πόση σημασία δίνει στη διάθεση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε στην τελευταία ψηφοφορία του ΕΚΧ.

Με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των εδρών, έδειξε για άλλη μια φορά ότι «γράφει» στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους εργαζόμενους.

Σαν «Εργατική Ενότητα», προτείναμε αντιπροσωπευτικό προεδρείο για το ΔΣ του ΕΚΧ. Συγκεκριμένα, τη θέση του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Ταμεία στη πλειοψηφούσα παράταξη και τη θέση του Γραμματέα στην «Εργατική Ενότητα», την οποία πρόταση αρνήθηκαν, τη στιγμή που η παράταξή μας  συγκέντρωσε σχεδόν το 30% των αντιπροσώπων του ΕΚΧ!

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους τη στάση της πλειοψηφίας που δείχνει ακριβώς πως καταλαβαίνουν τις συλλογικές διαδικασίες μέσα στο εργατικό κίνημα. Αυτή βέβαια είναι η πάγια τακτική τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος καταγγέλλουμε στους συναδέλφους το γεγονός ότι το επόμενο ΔΣ θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Αυγούστου, όπως μας ανακοινώθηκε! Τι στιγμή που υπάρχουν άμεσα προβλήματα που «καίνε» τους συναδέλφους, και τα αναδείξαμε: με το ωράριο, την απληρωσιά κλ.π.

Το ΕΚΧ έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και άρα δεν χρειάζεται να κουβεντιάζουμε, μας είπαν…

Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται στο «νέο» ΔΣ του ΕΚΧ. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση πρέπει να αλλάξουν οι εργαζόμενοι συθέμελα, φτιάχνοντας ένα ταξικό εργατικό κίνημα σύγκρουσης με την εργοδοσία και τους υποστηρικτές στο εργατικό κίνημα, που δεν θα μένει στις ανακοινώσεις «για τα μάτια» μέσα σε «κλειστές αίθουσες», μακριά από τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες». 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ