10.6.2019 9:12

Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος» ο Α. Μιχαηλίδης

Εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας –και τελευταίου της παρούσας Βουλής - ήταν ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Το νομοσχέδιο αποτελεί κύρωση επιμέρους συμβάσεων της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το ελληνικό δημόσιο, την αρχική κύρωση της οποίας είχε επίσης εισηγηθεί ο βουλευτής Χίου πριν από μερικούς μήνες.

Με την τωρινή κύρωση υλοποιούνται δωρεές σε δύο πεδία: αφενός, την προμήθεια δύο καινούριων αεροσκαφών με σκοπό τις αεροδιακομιδές ασθενών και την επισκευή δύο υφιστάμενων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ. Αφετέρου, την εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού (τομογραφίες εκπομπής ποζιτρονίων) και τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων σε μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας, τεχνολογιών αιχμής με σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μεταξύ άλλων.

Στην πρωτολογία του ο Α. Μιχαηλίδης, αφού στηλίτευσε την απουσία της ΝΔ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εξήρε τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος προς το δημόσιο σύστημα Υγείας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει ένας επαρκής και σύγχρονος τομέας αερομεταφορών του ΕΚΑΒ ιδιαίτερα για απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, όπως η Χίος.

Στη δευτερολογία του σημείωσε πως και στο χώρο της Υγείας οι επερχόμενες εκλογές σηματοδοτούν την αντιπαράθεση δύο απολύτως διακριτών αντιλήψεων. Η πρώτη, την οποία ενστερνίζεται η Νέα Δημοκρατία, δίνει έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας που πρέπει να στηριχθεί και να αναστηλωθεί σε ακόμα πιο στέρεες βάσεις, κάτι που επιχειρήθηκε υπό δυσμενείς συνθήκες από την κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, κατέληξε ο Α. Μιχαηλίδης κάνοντας και ειδική αναφορά στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ