23.10.2020 7:56

Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της Υγείας των κατοίκων της Χίου

Τα απανωτά κρούσματα στη Χίο όπως στο Νοσοκομείο, τη ΒΙΑΛ, την αστυνομία, το Δήμο, εκθέτουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια επικίνδυνη κατάσταση για τους κατοίκους με σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει ανεξέλεγκτη.

          Τώρα χρειάζεται άμεσα να πραγματοποιηθούν μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους, σε εργαζόμενους, κατοίκους, όσους είχαν σχέση με την εμφάνιση των κρουσμάτων.

          Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο όπως η στελέχωση των δομών υγείας στο νησί, πρώτα και κύρια στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, που επανειλημμένα στέλνει σήμα κινδύνου ότι έχει φθάσει στο όριο. Δεν παίρνει μέτρα για πλήρη στελέχωση των λιγοστών ΜΕΘ, για αποφασιστική δημιουργία και λειτουργία νέων. Εξακολουθεί την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες και με διαπιστωμένα νέα κρούσματα εντός της ΒΙΑΛ. Εξακολουθεί να κρατά τις σχολικές αίθουσες με 20 και 25 μαθητές, συνειδητά δεν μειώνει τον αριθμού ανά τάξη στους 15. Δεν προχωρά στην εύρεση νέων αιθουσών, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. 

Το “λουκέτο” δεν λύνει το πρόβλημα, όταν δεν εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής.

          Είναι πρόκληση ύστερα όλα αυτά η κυβέρνηση να εξακολουθεί να φορτώνει στην «ατομική ευθύνη» την έλλειψη κρατικής ευθύνης. Η απαραίτητη ευθύνη καθενός ξεχωριστά, δεν σώζει από μόνη της την κατάσταση. Ο συνωστισμός μαθητών σε ακατάλληλες σχολικές αίθουσες σε πολλές περιπτώσεις, με ελάχιστες καθαρίστριες, η πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες, η έλλειψη τήρησης επαρκών μέτρων στους χώρους δουλειάς, που μετατρέπονται σε χώροι διασποράς του ιού, φανερώνουν την ανευθυνότητα αυτής της πολιτικής. Που βρίσκεται η ευθύνη του κράτους την ώρα μάλιστα που κουνά το δάχτυλο στο λαό για "ανευθυνότητά"; Γιατί αδρανεί και αδιαφορεί η δημοτική αρχή;

          Λογαριάζουν την υγεία και την προστασία της ως κόστος, την ίδια ώρα που δίνουν πακτωλό χρημάτων στους ιδιώτες της υγείας, σε ιδιωτικές ΜΕΘ, σε εξοπλιστικά προγράμματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, την ώρα που ετοιμάζουν νε αντιλαϊκή επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, πριν να είναι αργά!

Τώρα να απαιτήσουμε:

•    Άμεση διενέργεια μαζικών τεστ σε Αστυνομία, ΒΙΑΛ, Νοσοκομείο, ΟΤΑ και όπου υπάρχει ανάγκη - Δωρεάν προληπτικά τεστ για όλο τον λαό.

·    Κλείσιμο τώρα της ΒΙΑΛ, απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και οργανωμένη μετακίνηση προς τις χώρες προορισμού τους. Κανένα νέο κέντρο κράτησης ανοικτό ή κλειστό.

•  Έως 15 μαθητές ανά τμήμα. Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για περισσότερες σχολικές αίθουσες, με δημόσιους, δημοτικούς χώρους κλπ. Προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη σχολική καθαριότητα, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου για την κάλυψη όλων των αναγκών.

• Εξασφάλιση αποφυγής συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις μετακινήσεις στα σχολεία.

•      Αύξηση των μονάδων ΜΕΘ στο Νοσοκομείο με βάση την αναλογία σε κατοίκους και λειτουργία τους με πλήρη στελέχωση, σχέδιο επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Πλήρης υιοθέτηση των αιτημάτων των υγειονομικών. Πλήρης στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο νησί, που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ