30.4.2019 19:09

Η τραγωδία στην Καλαμάτα συμπαρασύρει τον Ρουκετοπόλεμο

Ανοίγει και πάλι ο διάλογος για το ρυθμιστικό πλαίσιο διεξαγωγής των πασχαλινών εθίμων

Στην ταύτιση όσων πασχαλινών εθίμων κινούνται στα όρια της νομιμότητας, μεταξύ αυτών και του ρουκετοπόλεμου του Βροντάδου, οδηγούν τα όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου της Καλαμάτας, εκεί όπου ένας εικονολήπτης έχασε τη ζωή του όταν ανεξέλεγκτη σαϊτα κατέληξε στο πρόσωπό του.

Οι εκπρόσωποι σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων, ξεκίνησαν ήδη από το πρωί της Δευτέρας να κάνουν λόγο για ανάγκη ενός ρυθμιστικού πλαισίου από το κράτος, κάτω από το οποίο θα διενεργούνται όλα τα έθιμα ανά την Ελλάδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι Βουλευτές των Κομμάτων, ταυτίζουν τον ρουκετοπόλεμο με τον σαϊτοπόλεμο, ακόμα κι αν ο πρώτος έχει περιοριστεί σε αριθμό ρουκετών κι αντίστοιχα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή του εθίμου.

Χαρακτηριστικό του διαλόγου που εξελίσσεται είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, σημείωνε ότι κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή ενώ ο Χιώτης Βουλευτής Νότης Μηταράκης, έσπευσε να θυμίσει ότι ήδη από το 2016 είχε καταθέσει τροπολογία για την ασφαλή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου η οποία ενώ αρχικά είχε γίνει αποδεκτή, στη συνέχεια καταψηφίστηκε.

Από την πλευρά πάντως της κυβέρνησης, υπάρχει ικανοποίηση για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού ρουκετοπόλεμου, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συγχέονται δύο διαφορετικά έθιμα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ