15.5.2019 11:40

«Η ώρα των πολλών» του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει λίγο. Ήρθε η ώρα ΟΛΩΝ

Γράφει ο Κώστας Τρομπούκης Ιατρός - Ακτινοδιαγνώστης και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η μεσαία τάξη, χαμηλόμισθοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες στα χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος να αυξάνονται κατακόρυφα και τις ζωές τους αντί να βελτιώνονται να χειροτερεύουν. Δεκάδες νέοι φόροι παντελώς αχρείαστοι, κατασχέσεις καταθέσεων, στάση πληρωμών του δημοσίου προς τους ιδιώτες δημιούργησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής φαίνονται στην καθημερινότητα όλων μας. Κανενός η ζωή δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καμία μεγάλη επένδυση δεν έχει έρθει στην Χώρα, η ανάπτυξη είναι ισχνή και διαρκώς επαναϋπολογίζεται προς τα κάτω. Όποιος διαφωνούσε με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων απαξιώνονταν από τα κυβερνητικά στελέχη.

Αφού πρώτα αφαίμαξαν οικονομικά την κοινωνία, μπροστά στο φάσμα της εκλογικής συντριβής και των εικόνων από τα κότερα, ανακάλυψαν τις φοροελαφρύνσεις και την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Πάλι χωρίς κανένα σχέδιο, πάλι πρόχειρα, πάλι αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο σε λίγα πρόσκαιρα οφέλη. Στην ιδεολογία του κ. Τσίπρα είναι ο φόρος, είναι ο κρατικός παρεμβατισμός. Όπως ανέφερε πριν μερικά χρόνια η Washington Post «ζούμε σε μια χώρα που ακόμη και οι αναρχικοί είναι κρατιστές» (σ.σ. οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική). Δεν πιστεύει την πολιτική των χαμηλών φόρων, δεν την ασπάζεται και γι αυτό τόσα χρόνια επέλεξε έναν άλλο δρόμο.

Η κοινωνία έχει ανάγκη μια γενναία μείωση των φόρων και την μείωση του κόστους ζωής και γενικότερα πολιτικών που θα ενισχύουν τα εισοδήματα. Πιο πολύ όμως έχει ανάγκη από πολιτικές που θα δημιουργούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα δίνουν την ευκαιρία να παραχθεί νέος πλούτος για όλους.

Οι πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι και «η ώρα των πολλών» για την οποία μιλούν στο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει «λίγο». Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε την Ελλάδα ΟΛΩΝ, ούτε των λίγων ούτε των πολλών. Γι αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ