5.7.2019 11:05

Η ομιλία της Αμαλίας Μαθιούδη, υποψήφιας Βουλευτή Χίου με το ΚΙΝΑΛ

Ονομάζομαι Αμαλία Μαθιούδη. Είμαι Μαθηματικός. Σας συστήνομαι, γιατί κάποιοι από εσάς δεν με γνωρίζετε.

Είμαι πολύ νέα στο χώρο της πολιτικής, ως υποψήφια σε εκλογές. Η παρουσία μου, όμως, στο δημοκρατικό χώρο είναι συνεχής, γιατί  η Δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με επίσημες πολιτικές.  Η Δημοκρατία είναι τρόπος ζωής, είναι εντιμότητα, συνέπεια και ηθική

Θεωρώ μεγάλη τιμή μου, και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στη Χίο, ένα ψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί όλους τους ανθρώπους του μόχθου, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες που έχουν πάρει τη ζωή τους στα χέρια τους με αξιοπρέπεια, συνέπεια και σεβασμό στις ιδέες και στα ιδανικά τους. Προπάντων, όμως, απευθύνεται και εκπροσωπεί τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να μείνουν εδώ, στο νησί μας και να διαφεντέψουν τη ζωή μας. Το ψηφοδέλτιό μας συντίθεται κατά τα ¾ από νέους ανθρώπους, αγωνιστές της ζωής, που ό,τι έχουν είναι δικό τους, είναι ο μόχθος τους και ο αγώνας τους. Εμείς δεν προερχόμαστε ούτε από παλιά ούτε από καινούρια τζάκια. Δεν ανήκουμε ούτε στην παλιά ούτε στη νέα δεξιά. Δεν βαρυνόμαστε με αμαρτίες, ούτε έχουμε χρεώσει και συκοφαντήσει τον πολιτικό χώρο μας. Είμαστε και το παρόν και το μέλλον της Χίου.

Δεν φοβάμαι τη δουλειά. Δεν φοβάμαι τη ζωή. Σπούδασα Μαθηματικά. Αλλά οι ολέθριες πολιτικές των επίορκων κυβερνήσεων μου στερούν το δικαίωμα να εργαστώ στην επιστήμη που αγαπώ. Τιμώ το ψωμί μου και εργάζομαι στον πρωτογενή τομέα, δίπλα στον πατέρα μου που κόπιασε για να με βοηθήσει να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να σπουδάσω.

Να’ μαι, λοιπόν, παρούσα εδώ, μαζί σας και στρατεύομαι στο προσκλητήριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  στη Χίο, για να συμβάλλω και εγώ στον αγώνα όλων μας να βελτιώσουμε τη ζωή των συντοπιτών μας, να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, στους νέους μικρομεσαίους, στους νέους αγρότες, στους νέους κτηνοτρόφους, στους νέους εργάτες, στους νέους εμπόρους να μένουν εδώ στη Χίο, στην Ελλάδα  και να δημιουργούν και να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να ριζώνουν οι γόνοι τους εδώ, στη Χίο , στην Ελλάδα.

Εάν θέλουμε να έχει μέλλον ο τόπος μας  κάνουμε όχι πρέπει να κάνουμε  και αυτό που μπορούμε, για να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όχι μόνο βήματα αλλά άλματα μπροστά, για να απαλλαγούμε από την οπισθοδρόμηση στην οποία μας καταδίκασαν οι άγονες κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές  ταχυδακτυλουργών που θέλουν να περνιούνται για σωτήρες. Που πήραν τη ζωή μας και την σκόρπισαν στα 4 σημεία του ορίζοντα, που υποθήκευσαν το μέλλον μας στα διευθυντήρια , που ρήμαξαν την μεσαία τάξη.

Χίος, είναι διαμάντι ακατέργαστο, ένας τόπος ευλογημένος με συντριπτικά πλεονεκτήματα και αναξιοποίητο φυσικό πλούτο. Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος και γι’ αυτό τώρα τεμαχίζεται, για να μοιραστεί ο πλούτος της, αφυδατώνεται οικονομικά και νεκρώνει δημογραφικά. Τα δύο μεγάλα κόμματα μαλώνουν για το αν θα καταργηθούν ή όχι τα επιδόματα. Εμείς δεν θέλουμε επιδόματα. Εμείς θέλουμε δουλειά, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η Δημοκρατία πρέπει να  στηρίζεται σε ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες και όχι σε επαίτες.

Ο τόπος μας ξεπουλιέται. Η συστράτευση και η υποστήριξή μας στο ΚΙΝΗΜΑ  ΑΛΛΑΓΗΣ  σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να σταματήσουμε αυτό το ξεπούλημα.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

  • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
  • ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  • ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ –ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ- ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε να είστε σήμερα εδώ, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Και είμαι σίγουρη ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Γιατί η πολιτική παρουσία μας δεν σταματά στις 7 Ιούλη 2019. Αρχίζει από τις 7 του Ιούλη 2019.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ