3.4.2018 9:45

Η λάθος πολιτική ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή στο Βόρειο Αιγαίο

Το ακροδεξιό κόμμα συγκεντρώνει πλέον 10% έναντι 13,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέροντα στοιχεία δημοσιεύονται σε πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που στο Βόρειο Αιγαίο χρηματοδοτήθηκε από την ιστοσελίδα Lesvonews.net. Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί συνέχεια της μεγάλης έρευνας του Δεκεμβρίου και πραγματοποιήθηκε στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Άνοδος της Χρυσής Αυγής μέσα σε 3 μήνες

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας αποτελεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού αναδεικνύεται σε τρίτο κόμμα με ελάχιστη πλέον διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό της λανθασμένης πολιτικής της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό είναι το γεγονός ότι ενώ η Χ.Α. συγκέντρωνε 6,9% τον Δεκέμβριο, πλέον συγκεντρώνει 10% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 13,9%. Πρώτο κόμμα με διαφορά αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 23,7% και 4ο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 9,9% από 8,1% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στους «κερδισμένους» της δημοσκόπησης (σε σύγκριση πάντα με το αποτελέσματα του Δεκ. 2017) είναι και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου που κατόρθωσε να ενισχύσει την εικόνα της με τις θετικές γνώμες να είναι στο 48% έναντι 41%.Οι τελευταίες  προκηρύξεις έργων, η προσπάθειες στον πρωτογενή τομέα βρίσκουν θετική ανταπόκριση στους ψηφοφόρους και όλα δείχνουν ότι η κ. Καλογήρου ξεκινάει με «συν» στη μάχη για την Περιφέρεια το 2019.

Το 76% των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου είναι προβληματισμένο για το μέλλον της χώρας ενώ στο ερώτημα Ανατολή ή Δύση οι γνώμες είναι μοιρασμένες.  Μεγάλος στόχος για την περίοδο 2020-2030 για το 28% είναι η «πράσινη ανάπτυξη».  «Παιδεία» , «Οικονομία» «Δημογραφικό» και «Αιγαίο» είναι οι σημαντικοί τομείς της επομένης δεκαετίας.

Αναλυτικά όλες οι κάρτες που αφορούν στο Βόρειο Αιγαίο έτσι όπως δημοσιεύθηκαν στο Lesvosnews.net.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ