24.7.2019 11:34

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ ζητά άμεση στελέχωση των Π.Υ. στα νησιά Β. Αιγαίου

Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ στη Λέσβο, με ανακοίνωση της ζητά την άμεση στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως επίσης και την ανανέωση των οχημάτων για πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών πυροπροστασίας των νησιών.

«Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, γίνεται φανερό ότι αυτό που συνεχίζεται, μετά και την όποια κυβερνητική εναλλαγή, είναι οι πολιτικές που θεωρούν κόστος τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως αυτός της αντιπυρικής προστασίας. Γι’ αυτό οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που πάτησε πάνω στο στρωμένο έδαφος που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απέχουν πολύ από την πραγματική κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα πρόληψης από φυσικές καταστροφές. Δεν είναι τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" και οι απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές, αλλά οι ακραία αντιλαϊκές πολιτικές, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι διαχρονικά αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο της Λέσβου, όπως και συνολικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά την αποδυνάμωσή τους, με την απόσπαση προσωπικού για την πυροπροστασία των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων των νησιών, έχει δημιουργήσει εγκληματικές ελλείψεις. Ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των πυροσβεστών, που αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, όσο βέβαια και συνολικά την πυροπροστασία των νησιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι τεράστιες αυτές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα και εξοπλισμό, ιδίως εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, δεν επιτρέπουν την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών, για προστασία τόσο των δασικών και άλλων εκτάσεων του νησιού, όσο βέβαια και χώρων πρώτης προτεραιότητας, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, όπως το ΚΥΤ της Μόριας.

Απαιτούμε να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.

Να γίνει ανανέωση και προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων, για την πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών πυροπροστασίας των νησιών μας», αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ