26.10.2020 18:58

«Η ΒΙΑΛ που θα έκλεινε έγινε περίφραχτη με διπλό συρματόπλεγμα»

Τα βέλη του εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, εξαπολύει μέσα από ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή τη διαδικτυακή συνέντευξη του πρώτου στο Politischios.gr.

Ο κ. Μιχαηλίδης εστιάζει τόσο στην εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στην αναγκαιότητα μεταφοράς ευπαθών ομάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση και ο Υπουργός έχουν επιλέξει τη θυσία των νησιών στον βωμό «της αποδεδειγμένα ανεπιτυχούς πολιτικής της αποτροπής».

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο κομμάτι του νησιωτικού Φ.Π.Α. λέγοντας ότι ο Υπουργός και η Κυβέρνησή του, φαίνεται ότι δεν θα δώσουν τη μάχη στην Ευρώπη για τον νησιωτικό Φ.Π.Α..

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Επειδή θα απαιτούνταν δεκάδες σελίδες για να αντιπαρατεθεί κανείς με τις γνωστές δεξιές ιδεοληψίες και να αποκαταστήσει τις αμέτρητες λαθροχειρίες που έκανε ο κ. Μηταράκης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπικό μέσο της Χίου, αρκούμαι προς το παρόν να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, ο κ. Υπουργός κατόρθωσε με διαφορά λίγων λεπτών από τη μία να απαιτήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου να αναλάβει τις ευθύνες του ως προς την υπόδειξη χώρου για την κλειστή προσφυγική δομή και από την άλλη να δηλώσει ότι σε θέματα μετανάστευσης η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ευθύνη, παρά τις όποιες διαφωνίες διατυπωθούν. Προφανώς, εάν το Συμβούλιο λάμβανε απόφαση που θα έβγαζε τον κ. Μηταράκη από τη δύσκολη θέση θα ήταν το αρμόδιο όργανο, τώρα που δεν διαφαίνεται αυτό προετοιμάζει την απαξίωσή του….Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται μονά ζυγά δικά σας κ. Μηταράκη!

Δεύτερον, ο κ. Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν μεταφέρονται ταχύτερα και μαζικότερα στην ενδοχώρα οι ευάλωτοι όπως επί ΣΥΡΙΖΑ, απεκάλυψε (άθελά του;) ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι τα νησιά να καταστούν χώροι ανάσχεσης των ροών μέσω της αποτροπής που θα φέρουν τα κλειστά κέντρα. Δηλαδή: τα νησιά θυσιάζονται στο βωμό της αποδεδειγμένα ανεπιτυχούς πολιτικής της αποτροπής (του τύπου «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο στις νησιωτικές κλειστές υπερδομές»). 

Τρίτον, ως προς τον μειωμένο νησιωτικό ΦΠΑ, όχι μόνο προανήγγειλε ότι αυτός δεν θα ανανεωθεί, αλλά ουσιαστικά είπε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν θα δώσουν μάχη για κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αποσυμφόρηση (η ποια;) προς την ενδοχώρα! Εκτός των πολλών που θα μπορούσε να πει κανείς, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε αυτήν την υποδειγματική υπεράσπιση της νησιωτικότητας από έναν νησιώτη βουλευτή…

Τέλος, οφείλουμε μια συγγνώμη στον κ. Μηταράκη γιατί τόσο καιρό είχαμε παρανοήσει τη θέση του για τη ΒΙΑΛ και ως εκ τούτου δεν τον κρίναμε δίκαια: καταλάβαμε, τελικά από τη συνέντευξη του ότι όταν υποσχόταν προεκλογικά να κλείσει η ΒΙΑΛ, εννοούσε να περιφραχθεί με διπλό συρματόπλεγμα και να γίνει κλειστή δομή…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ