21.9.2018 17:11

Η απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην Παγχιακή Επιτροπή

«Εμείς δεν χρησιμοποιούμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού, για να φτιάξουμε το προφίλ του συμπονετικού ανθρωπιστή»

Την απάντηση του στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, αλλά και όσους αμφισβητούν τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του μεταναστευτικού, δίνει μέσα από ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

«Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την διαχείριση των κονδυλίων σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.Οι λόγοι είναι προφανέστατα μικροπολιτικοί και παραπλανητικοί.Επιδιώκεται από την Αντιπολίτευση και τους παρατρεχάμενους της να πλήξουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Όπως πάντα εμείς μιλάμε με τα δεδομένα και όχι με συνειδητές ανακρίβειες και  ψεύδη. https://left.gr/news/i-apantisi-toy-d-vitsa-ston-varvitsioti-ta-ekatommyria-poy-pairnoyme-apo-tin-ee-ypokeintai-se(1)

Τα χρήματα που παίρνει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπόκεινται σε ελέγχους και η ίδια η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι  έλεγχοι  και τόσο τα  Υπουργεία όσο  και η Διαχειριστική Αρχή έχουν αξιολογηθεί με άριστα .

Από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε διαθέσιμο ένα συνολικό ποσό 566 εκατ. μέχρι το 2020. Από αυτά τα 566 εκατ., έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε δαπάνες το 35%, δηλαδή περίπου 200 εκατ. Ευρώ.

Από την έκτακτη χρηματοδότηση, οι πόροι ήταν 570 εκατ. για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, από τα οποία τα 388 εκατ., δηλαδή το 68%, έχουν κατανεμηθεί σε μη κρατικούς οργανισμούς, ενώ τα 182 εκατ. σε κρατικούς φορείς με βασική την έκτακτη χρηματοδότηση που πήρε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να στήσει πάνω από 40 κέντρα φιλοξενίας. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα υπάρχουν 34 κέντρα φιλοξενίας, εκ των οποίων τα 28 είναι από πολύ καλά .

Σε τοπικό επίπεδο διαβάσαμε  ανακοίνωση της παγχιακής επιτροπής , στην οποία  γίνεται προσπάθεια για άλλη μια φορά στοχοποιήσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή την φορά αφήνοντας άθλια  υπονοούμενα .

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν την ηθική, την αξιοπρέπεια,την ακεραιότητα  και τον ανθρωπισμό μας. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού, για να φτιάξουμε το προφίλ του συμπονετικού ανθρωπιστή και τέλος απαιτούμε  αν υπάρχουν  στοιχεία << για οικονομικά ανταλλάγματα των ολίγων  κομματανθρώπων>>,που αναφέρονται στην ανακοίνωση να  τα δηλώσετε γιατί αλλιώς χαρακτηρίζεστε απλά  ως κοινοί συκοφάντες.

ΥΓ. Το ΚΙΝΑΛ Χίου που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα- εντελώς τυχαία από ανθρωπισμό-,την Παγχιακή επιτροπή , καλό είναι να καταλήξει στην δική του πολιτική ταυτότητα και να μην επιλέγει τον άχαρο ρόλο της ουράς",  αναφέρει. 

  1. Η απάντηση του Δ. Βίτσα στον Μ. Βαρβιτσιώτη: Τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την Ε.Ε. υπόκεινται σε ελέγχους

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ