6.3.2019 14:23

"Η αντικατάσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον ΕΟΔΥ διασφαλίζει τη διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα"

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Νομοσχέδιο για την υγεία

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής επεσήμανε καταρχάς πως το νομοσχέδιο εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την πολλαπλή θωράκιση του ρόλου του δημόσιου τομέα στην Υγεία και τον εξορθολογισμό του κανονιστικού πλαισίου, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα νέα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα.

Όσον αφορά τις επιμέρους διατάξεις του σχεδίου νόμου, υπογράμμισε πως το νέο πλαίσιο για τις ιδιωτικές κλινικές κινείται στην κατεύθυνση της άρσης των διαφορετικών καθεστώτων που ισχύουν σήμερα και της θέσπισης ενιαίων κανόνων. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της διάταξης που προβλέπει την απασχόληση του προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, σε μια προσπάθεια σημαντικού περιορισμού των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Εν συνεχεία, ο Α. Μιχαηλίδης αναγνώρισε ως κίνηση εξαιρετικής σημασίας την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη θέση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ως γνωστόν με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδίως της ΝΔ κατέστη ένα βολικό και ευέλικτο όχημα για την εξυπηρέτηση ποικίλων συμφερόντων. Με την ένταξη του ΕΟΔΥ στο δημόσιο λογιστικό διασφαλίζεται η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Τέλος, από τα πολλά άλλα άρθρα του σχεδίου νόμου του σχεδίου νόμου ο βουλευτής εξήρε την κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική καταλληλότητα διατάξεων όπως:

  • εκείνες που αφορούν την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης και την κοινωνική ένταξη των πρώην χρηστών, με προεξάρχουσα την τολμηρή πρόβλεψη για δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης·
  • η σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, η οποία αποτελεί την πλέον συντεταγμένη απόπειρα χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο·
  • η παροχή δυνατότηταςσυνταγογράφησης φαρμάκων για ανασφάλιστους και σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ·
  • η ενίσχυση με προσωπικό μικρών νοσοκομείων και περιφερειακών ιατρείων σε νησιωτικές και άγονες περιοχές.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ