4.10.2018 14:31

Η ΑΔΕΔΥ Χίου στηρίζει τους εργαζόμενους του Σκυλίτσειου

Τη στήριξη τους στους εργαζόμενους του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του  Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας ότι τα αιτήματα των εργαζομένων  είναι δίκαια και ότι απαιτείται άμεσα να ολοκληρωθεί η επισκευή της Παθολογικής και να στελεχωθεί τοπ νοσοκομείο με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, που την θεωρούν κόστος, έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, τις φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν επισκευάζονται και την  μείωση των κλινών στην παθολογική, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση και σε εργασιακή εξουθένωση. Απαιτούμε  αποπεράτωση της παθολογικής εδώ και τώρα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάλυψη των κενών σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό,  κάλυψη των κενών με γιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων στη βάση των διευρυμένων αναγκών του δίκιου λαού, στελέχωση και συντήρηση των κτιρίων της Μαιευτικής και ΨΥΧΑΡΓΩ, στελέχωση του ΚΕΦΙΑ και των δομών της ειδικής αγωγής.

Προασπίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμα όλων μας να έχουμε πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα  υγείας.  Οι εργαζόμενοι σε 24ωρη βάση καταθέτουν την ψυχή και την συνείδηση τους  τιμώντας το κουτσουρεμένο μεροκάματό τους και εξυπηρετούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές) όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Όμως οι κλίνες δεν επαρκούν  για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τα κτίρια της παλαιάς παθολογικής και χειρουργικής παραμένουν ερειπωμένα και χωρίς να διαφαίνεται στο μέλλον η επισκευή τους. Έτσι ο κάθε  πολίτης και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις μνημονιακές επιταγές.
Η υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους και σε υψηλή ποιότητα.», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ