30.4.2018 14:38

Δυναμιτίζει το Αναπτυξιακό Συνέδριο με αναφορές σε μικρο- κομματικά συμφέροντα ο Χρ. Βερναρδάκης

Εκτός τόπου και χρόνου ο έχων το γενικό πρόσταγμα διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λέσβο, υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης. Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις από τον γενικευμένο ξεσηκωμό των επαγγελματικών φορέων του Βορείου Αιγαίου, τα κάνει χειρότερα, επιλέγοντας να καλύψει τις σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για το μεταναστευτικό και την απώλεια των μειωμένων φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ εντοπίζοντας μικρό – κομματικά συμφέροντα να τις υποκινούν.

Σε δήλωση του αναφέρει:

 «Το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Βορείου Αιγαίου που ξεκινά την Τετάρτη στην Μυτιλήνη διεξάγεται σε μια στιγμή που η προκλητικότητα της Τουρκίας στα ελληνικά σύνορα  κλιμακώνεται. Πρόκειται για μια κρίσιμη εθνικά περίοδο, που γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη αφού η χώρα καλείται να διαχειριστεί και ένα τόσο μεγάλο ζήτημα όπως το προσφυγικό. 

Σ' αυτό το πολιτικό περιβάλλον η επιλογή της Κυβέρνησης είναι να θωρακίσει τα νησιά οικονομικά, θεσμικά, παραγωγικά, διοικητικά. Να δώσει έμφαση στις πολιτικές νησιωτικότητας, με τη θεσμοθέτηση του  μεταφορικού ισοδύναμου, με την ενίσχυση των δομών υγείας και παιδείας, με οικονομικά κίνητρα, με την ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων. Και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς, είναι απολύτως ακατανόητη η στάση μιας μερίδας εκπροσώπων κοινωνικών φορέων της περιοχής, που λόγω μικρο-κομματικών συμφερόντων, επιλέγει πολιτική αποχής από το συνέδριο αντί της συμμετοχής σε μια ανοικτή διαδικασία διαβούλευσης για όλα τα ζητήματα.
Το μήνυμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στο Βόρειο Αιγαίο είναι η δίκαιη ανάπτυξη με εθνική ενότητα και συσπείρωση. Και από την ενότητα αυτή καμία πραγματικά πατριωτική δύναμη δεν δικαιούται να απόσχει».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ