30.3.2018 13:15

Δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής απλώνει στον Τσεσμέ η Τουρκία

ΠΗΓΗ: Στρατής Μπαλάσκας | ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πως η νεοσύστατη τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών κλείνει τη δίοδο προς τον Τσεσμέ

Εντυπωσιακή  παραμένει η σχεδόν μηδενική ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη Χίο για τρίτο συνεχή μήνα. Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο στη Χίο πέρασαν συνολικά 179 άτομα, το Φεβρουάριο 47 ενώ το Μάρτιο μέχρι και σήμερα 58.

Αρχικά από τις Ελληνικές αρχές πιστεύονταν ότι η αιτία του μηδενισμού σχεδόν των ροών προς τη Χίο είχε να κάνει με τη γειτνίαση των ακτών απ’ όπου αναχωρούν οι βάρκες, με τη μεγαλούπολη της Σμύρνης. Όπου και κρύφτηκαν οι αντικαθεστωτικοί για τη σύλληψη των οποίων έχει εξαπολυθεί ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό από το καθεστώς του Ερντογάν.  Στη θαλάσσια περιοχή λοιπόν μεταξύ Χίου και των γειτονικών στη Σμύρνη ακτών επιχειρεί η Ακτοφυλακή με αποτέλεσμα των μηδενισμό του περάσματος προσφύγων και μεταναστών.

Όπως όμως αρχικά έδειξε η δημοσιογραφική έρευνα και αποδείχθηκε και επίσημα στη συνέχεια στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, από τις αρχές του Ιανουαρίου λειτουργεί η υπηρεσία αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών που ανήκει στην Αστυνομία της Τουρκίας. Ανάλογες υπηρεσίες δεν λειτουργούν όμως βόρεια και νότια της Σμύρνης όπου και ο έλεγχος των ροών ασκείται από την Τουρκική Στρατοχωροφυλακή. Στελέχη της οποίας έχουν καταγγελθεί για σχέσεις με το κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων. Αλλά και έχει αποδυναμωθεί από τα επίλεκτα στελέχη της συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. Η δράση της νέας αυτής υπηρεσίας αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών με έδρα τον Τσεσμέ στους δρόμους προς τις ακτές απέτρεψε την κίνηση δεκάδων υπερφορτωμένων με πρόσφυγες και μετανάστες αυτοκινήτων οι οποίοι και επαναπροωθήθηκαν στο εσωτερικό. Αυτοί θεωρείται ότι  διοχετεύθηκαν προς τα βόρεια, προς τια ακτές απέναντι από τη Λέσβο όπου ο έλεγχος είναι δυσχερέστερος και άρα το πέρασμα τους ευκολότερο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ