21.4.2018 10:54

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των ναυτικών της Χίου κατά το Λ. Αυγενάκη

Στην επιστολή του Αντιπεριφεριάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, η οποία αφορά στο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης των Ναυτικών Σωματείων της Χίου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αναφορά του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Είναι γνωστή και ανυπολόγιστη η συνεισφορά των ναυτικών μας στην εθνική και τοπική οικονομία. Ακόμα και σήμερα είναι βασικοί αιμοδότες της οικονομίας, ενώ η στροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα είναι επιβεβαιωμένη και σημαντική.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του Ν.4387/2016 για το συνταξιοδοτικό έχουν πλήξει καίρια τους απόμαχους της θάλασσας. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των ρυθμίσεων είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος που με κόπο, κινδύνους και ιδρώτα απέκτησαν και η υποβάθμιση της ζωής τους. Οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων αποτελούν βάναυσα πλήγματα στη ναυτική οικογένεια. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών μας…».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης, με την παρέμβασή του ζητά από την κα Υπουργό να προβεί σε όλες απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση και την, κατά το καλύτερο δυνατόν, ουσιαστική διευθέτηση των προαναφερθέντων ζητημάτων που θέτουν ο Αντιπεριφεριάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η Γενική Συνέλευση των Ναυτικών Σωματείων της Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ