24.6.2019 10:13

Διήμερο της ΚΝΕ στη Χίο

Ολοκληρώθηκε  το διήμερο δράσης της  Τομεακής  Οργάνωσης Χίου της ΚΝΕ, εν όψει της εκλογικής μάχης στις 7 Ιουλίου. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Χίου του ΚΚΕ, Χριστίνα Παληού και Άρη Μιχαλάκη, εξόρμησαν στην Απλωταριά και σε στέκια νεολαίας στην παραλία, στο γήπεδο της Φάρκαινας, σε νέους και νέες στο χωριό της Λαγκάδας.

Συζητήθηκε η ανάγκη την επόμενη μέρα ο λαός και η νεολαία να βρεθούν πιο δυνατοί, δίνοντας δύναμη στην δύναμη τους, το ΚΚΕ. Αντίστοιχα ότι το σημαντικό σήμερα δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στην Χάρυβδη, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αλλά και να μην δώσουμε συγχωροχάρτι σε δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αναδείχθηκε το πώς αυτό που κρίνεται για την επόμενη μέρα είναι μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βγαίνει μπροστά για την κάλυψη των αναγκών μας στην βουλή. Το πώς την επόμενη μέρα ενισχύοντας το ΚΚΕ ο καθένας να πάρει την θέση του στον αγώνα για να βάλει εμπόδιο σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τις ζωές μας.

Επίσης οι δυνάμεις της ΚΝΕ συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες του νησιού, όπου η κουβέντα επικεντρώθηκε στο σημερινό σχολείο, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού με την ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν μετατρέψει την εκπαίδευση σε επιχείρηση και κοιτάνε τους μαθητές και τις οικογένειές τους στις τσέπες. Ενώ στον αντίποδα είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έβαλαν πλάτη για να οργανωθούν εστίες αντίστασης, έδωσαν πνοή στο σύνθημα "σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει".

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στο νησί θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα το πλατύ άνοιγμα έτσι ώστε να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε νέο και νέα του νησιού.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ