23.1.2018 11:22

Διαχείριση προσφυγικού με τακτική «κλέφτες κι αστυνόμοι», καταγγέλλει το Ποτάμι

Μια πολύ σοβαρή διάσταση των τελευταίων εξελίξεων για το προσφυγικό αναδεικνύει με ανακοίνωση του Το Ποτάμι Χίου. Η τακτική κατασυκοφάντησης από την κυβέρνηση του αγώνα των νησιωτών δυσχεραίνει τη διεκδίκηση από μέρους τους ευρωπαϊκών πόρων ως αντιστάθμισμα για το φορτίο που τους έχει εναποθέσει η Ευρώπη. Αναλυτικά αναφέρει:

«Τίποτα δεν έχουν διδαχτεί οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απ’ τα λάθη μιας ολόκληρης διετίας στο προσφυγικό. Με αποκλειστική προσήλωση στην επικοινωνιακή διαχείριση και τη μη διατάραξη των εσωκομματικών τους παθών, προσφέρουν στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες των νησιών άλλον έναν αξέχαστο χειμώνα ευρωπαϊκής συμπόνιας και φέρνουν τις νησιωτικές κοινωνίες στα όρια τους, εμφανίζοντας τις ως υπαίτιες για τα δικά τους τραγικά αδιέξοδα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίζεται σαν φαντομάς στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης  κι επιδίδεται σε ένα ομοίωμα του κλασσικού παιχνιδιού «κλέφτες κι αστυνόμοι». Η στρατηγική του δεν περιλαμβάνει την πειθώ, δεν είναι άλλωστε σε θέση να πείσει πια ούτε τους συντρόφους του. Ελπίζει στην εξάντληση των νησιωτικών αντοχών για να επιβάλλει, με αστυνομική επέμβαση, τις επιλογές του.

Προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία στα ήδη δοκιμαζόμενα νησιά. Με τις ανυπόστατες δηλώσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δυσφημεί τη συμβολή των νησιών στην μεταναστευτική κρίση, κάθε άλλο παρά συμβάλει στη δημιουργία κλίματος διεκδίκησης αντισταθμιστικών ευρωπαϊκών πόρων για τη ζημιά που και οι νησιωτικές κοινωνίες υφίστανται.

Για τους νησιώτες Μουζάλας και Μπαλάφας είναι εχθροί, δεν μπορεί μ’ αυτούς στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναζητηθούν μακρόπνοες στρατηγικές λύσεις. Χαϊδεύουν απαράδεκτες για τη Δημοκρατία μας απειλές αστυνομικών οργάνων, επιτρέπουν να επιβάλλεται η λογική του φόβου για όποιον στα νησιά αντιδρά.

Σε λίγο το πολίτευμα που θα παραδώσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα έχει τόση ταύτιση με τη Δημοκρατία, όση ο ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά των παιδικών μας αναμνήσεων.» 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ