Πολιτική

12/1/19 15:20

τελ. ενημ.: 13/1/19 12:07

"Δέσμευση της Ν.Δ. η φύλαξη των συνόρων, τα κλειστά κέντρα και η μείωση ΕΝΦΙΑ και Φ.Π.Α."

Με πολλαπλές δεσμεύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των νησιωτών εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, κατά τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη.

Παρουσία της Χρ. Καλογήρου, εκπροσώπων της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και του Επιμελητηρίου ο Μάκης Βορίδης μετέφερε τις προσωπικές δεσμεύσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μία σειρά παρεμβάσεων που θα αφορούν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής αλλά και του επιχειρείν στις νησιωτικές περιοχές.

«Ελεγχόμενα σύνορα και κλειστά κέντρα»

Απαντώντας στις επισημάνσεις Στ. Κάρμαντζη και Χρ. Καλογήρου ο κ. Βορίδης υπήρξε κατηγορηματικός. «Θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και θα τα φυλάξουμε με κάθε τρόπο όπως κάναμε και στο παρελθόν επιτυχώς», ανέφερε και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός της Ν.Δ. προβλέπει κλειστά κέντρα και ανώτερο χρόνο εξέτασης των αιτήσεων ασύλου μέχρι και ένα χρόνο.

Μείωση του Φ.Π.Α. και του ΕΝΦΙΑ

Παράλληλα ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στον νησιωτικό Φ.Π.Α. επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης του μειωμένου καθεστώτος φορολόγησης ανεξάρτητα από το μεταναστευτικό καθώς και μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και διαχείρισής του από την αυτοδιοίκηση.

Μετά τη συνάντηση με τους φορείς, ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ κατά την οποία ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση