12.7.2017 11:15

«Δεν θα γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών»

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πλήρως αντίθετο στην προοπτική εργασίας την Κυριακή 16 Ιουλίου βρίσκει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το νόμιμο άνοιγμα των καταστημάτων, όπως προβλέπεται σχετικά από το Νόμο.

Με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνουν δούλοι των πολυεθνικών και καλούν τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς την Κυριακή στις 10.30.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:

«Λέμε όχι στις συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Λέμε όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι εμποροϋπάλληλοι  δεν είναι για σφαγή, δεν είναι αναλώσιμοι, δε πρέπει να χαρίσουν καμία Κυριακή. Δεν  πρέπει να επιτρέψουν η Κυριακάτικη αργία να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Παλεύουμε από κοινού  εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε:

  • Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ