18.5.2017 13:25

"Δεν βλέπετε πόσα κάναμε;"

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ...ΞΕΧΑΣΑΝ, ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Ανήμερα της ψήφισης του 4ου Μνημονίου βρήκε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να απαριθμήσει στους πολίτες που θα «καούν» από τα μέτρα που ψηφίζονται, πόσες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα που τα διαπλεκόμενα μέσα (τι άλλο θα έλεγαν) δεν τα δείχνουν.

Αν το αντέχετε διαβάστε μέχρι τέλους....

 Η ανακοίνωση:

«Καθημερινό  θέμα στα Διαπλεκόμενα ΜΜΕ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το παλιό πολιτικό κατεστημένο είναι η «αξιοπιστία» του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης , το πρόγραμμα δηλαδή με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στις εκλογές του Γενάρη του 2015 και διεκδίκησε και πήρε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα και φυσικά σαν να  έχουν γίνει οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 με ψηφισμένο  ήδη μνημόνιο,η προπαγάνδα όλου του συστήματος που κυβερνούσε 40 χρόνια επικεντρώνεται στις «υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και δεν της τήρησε».

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή με τα αδιαμφισβήτητα δύσκολα μέτρα, αλλά και τα αντίμετρα που σκόπιμα απαξιώνουν, τα ψέματα και οι επικίνδυνες αθλιότητες μεγαλώνουν.

Επειδή οι συμπολίτες μας πρέπει να ξέρουν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση  από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας τους αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά.

  • Για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έγινε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο απευθύνεται σε περίπου 700.000 άτομα με εξασφαλισμένους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το πρόγραμμα πέρα από την εισοδηματική ενίσχυση, προσφέρει:

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων για όλη την οικογένεια, παροχή σχολικών γευμάτων, διανομή δωρεάν τροφίμων από τα κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών των ευάλωτων ομάδων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εργασία για το 10% των ανέργων που λαμβάνουν το ΚΕΑ μέσω κοινών προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης κλπ.

  • Με την πρόσβαση για 2,5 εκατομμύρια ανασφαλίστων στο Δημόσιο σύστημα υγείας και την κατάργηση των 5 ευρώ(εισιτήριο εισόδου), έχει εξασφαλιστεί η περίθαλψη για όλους, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί η μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Προωθείται η δημιουργία 240 τοπικών μονάδων υγείας σε 62 αστικές περιοχές και 3.000 προσλήψεων γενικών ειδικοτήτων στην Δημόσια υγεία. και η αύξηση πολύ σοβαρών ιατρικών εξετάσεων που καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ.
  • Για πρώτη φορά οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησαν έγκαιρα, κανονικά και χωρίς κενά. Υλοποιήθηκαν και στελεχώθηκαν μετά από 8 χρόνια,600 σχολικές μονάδες Ειδικής  Αγωγής και εκπαίδευσης και τμήματα ένταξης. Θεσμοθετήθηκαν οι νέοι Ενιαίοι  τύποι ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου.
  • Κατοχυρώθηκε το 15% των προσλήψεων στο Δημόσιο να καλύπτεται από άτομα με αναπηρία(ΑΜΕΑ) καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.
  • Συγκροτήθηκε Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά του ρατσισμού.

Για την Χίο.

  • Το Νοσοκομείο Χίου μετά από έξι χρόνια μηδενικών προσλήψεων έχει ενισχυθεί με σημαντικό αριθμό ιατρικών, νοσηλευτικών και γενικότερων ειδικοτήτων, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω στήριξη με το νέο κύκλο προσλήψεων. Έχουν νομοθετηθεί αυξημένα κίνητρα για τη στελέχωση νησιωτικών αγροτικών ιατρείων (π.χ. επίδομα 400 ευρώ)· εξασφαλίστηκε η παρουσία γιατρού στον Οίκο Ναύτου και η ενίσχυση του Αγροτικού ιατρείου Ψαρών με οπλίτη ιατρό βάσει της διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση με τον Ν.4361/2016 για την δυνατότητα τοποθέτησης οπλιτών γιατρών σε κενές θέσεις ιατρείων άγονων και απομακρυσμένων περιοχών με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις αγροτικού ιατρού.
  • Στον χώρο της Παιδείας, η επανίδρυση (και η λειτουργία με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά) του Τμήματος Τουρισμού, το οποίο είχε καταργηθεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σημαντική, επίσης, είναι και η πρόσφατα εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Ναυτιλίας ίδρυση δύο σχολείων στις ΑΕΝ  Οινουσσών και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν. Χίου, καθώς και η νομοθετική ρύθμιση για ναυτικούς που φοιτούν σε ΕΠΑΛ, από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Η βελτίωση των εντελώς παραμελημένων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των Οινουσών και των Ψαρών, τα τελευταία δύο χρόνια. Εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 25εκ. € για το Βόρειο Αιγαίο,. Για πρώτη φορά γίνεται σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης των νησιών και της νησιωτικότητας με την εφαρμογή δέσμης μέτρων νησιωτικής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται και διεκδικεί  το καλύτερο για το νησί μας.

 

Αυτά έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ  και την Κυβέρνηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ «έλεγε ψέματα» ή όχι θα το αποφασίσουν οι συμπολίτες μας όταν έλθει η ώρα, μέχρι τότε θα έχει τον χρόνο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου η συμφωνία που θα ψηφιστεί σήμερα, να αποφέρει στο σύνολο των συμπολιτών μας περισσότερα θετικά, από ότι αρνητικά.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ, ξέρουμε  καλά ότι μόνο αυτή είναι η ελπίδα μας για οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε».

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ