3.10.2021 20:25

Δημοσκόπηση Metron Analysis για την δημοτικότητα των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Που βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης

Οικονομία και ακρίβεια, πανδημία και υγεία είναι μακράν τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Δένδιας και Πιερρακάκης πρώτοι στις θετικές αξιολογήσεις

Μάλιστα αυτά τα δύο ζητήματα συγκεντρώνουν το καθένα το 30% των απαντήσεων, δηλαδή το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα είτε την ακρίβεια και την οικονομία είτε την πανδημία και την ιατρική περίθαλψη. Με πολύ χαμηλά ποσοστά (μονοψήφια) ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Μόλις το 6% θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την εξωτερική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό που αξιολογείται συνολικά το έργο της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην αξιολόγηση των υπουργών τις δύο πρώτες θέσεις με τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους πολίτες καταλαμβάνουν οι Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δύο υπουργοί που δεν σχετίζονται με τα δύο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τομέας ευθύνης του Νίκου Δένδια είναι η εξωτερική πολιτική και αιχμή της οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα που έχει να διαχειριστεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο κ. Πιερρακάκης σχετίζεται με την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας.

Μάλιστα η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί και τον μοναδικό τομέα όπου οι αξιολογήσεις των επιδόσεων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τους πολίτες δεν είναι αρνητική. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιολογείται θετικά από τους πολίτες με 67%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος εμφανίζεται ο Νίκος Δένδιας με τις αυθόρμητες θετικές απαντήσεις να φτάνουν το 19%. Δεύτερος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% θετικές αξιολογήσεις και ακολουθούν με ποσοστό κάτω του 10% οι Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά. ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δεν περιλαμβάνεται καν στη λίστα της δημοσκόπησης λόγω της χαμηλής δημοτικότητας. 

Σημειώνεται ότι στα ευρήματα δεν περιλαμβάνεται η αξιολόγηση και επίδραση της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της έρευνας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ