4.10.2021 13:01

Δημόσιο: Έρχονται 22.000 προσλήψεις

Προαναγγελία για 22.000 προσλήψεις στο δημόσιο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε αυτό το πλαίσιο διευκρίνισε πως θα τηρηθεί ο κανόνας μια πρόσληψη προς μία αποχώρηση.

Τι είπε για τις προσλήψεις στο δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου. Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Υπάρχει και πρόβλεψη μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται σήμερα ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ