21.9.2020 12:08

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τους εργαζόμενους καθαριότητας στα νοσοκομεία

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υποστηρίξει την έξοδο των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την ανάθεση του έργου της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης απευθείας σε εργαζόμενους μέσω ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κάποιες Διοικήσεις νοσοκομείων προχώρησαν πρόθυμα και εσπευσμένα στην επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία.

Μετά την πρόσφατη νομοθέτηση παράτασης των συμβασιούχων σε νοσοκομεία και λοιπές δομές Υγείας μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, παράταση την οποία προτείναμε και υποστηρίξαμε στη Βουλή, η επιστροφή στο καθεστώς των εργολάβων πρέπει άμεσα να διακοπεί.

Καλούμε και τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να ακυρώσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα και να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν μέχρι το Δεκέμβριο 2021.

Παράλληλα επισημαίνουμε την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα αφού έχει καταργηθεί το επαχθές μέτρο 5:1 (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις).

Το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας απαιτεί την άμεση και πολλαπλή θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, χωρίς άλλες λαθροχειρίες των δεδομένων, διοικητικές καθυστερήσεις και (νεοφιλελεύθερες) ιδεοληψίες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ