27.8.2020 12:48

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για «ενημέρωση» κ. Κικίλια στη Βουλή

Μετά από επανειλημμένα αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας προσήλθε χθες στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να ενημερώσει τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό για τα νέα δεδομένα της πορείας της πανδημίας του covid 19 στη χώρα μας, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο του για την αντιμετώπισή της. 

Η «ενημέρωση» του κ. Κικίλια περιελάβανε κυρίως παράθεση γενικών αριθμητικών δεδομένων των κρουσμάτων, χωρίς σοβαρές αναφορές στα αναλυτικά επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς και γενικόλογες αναφορές σε μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο του. 

Ο υπουργός Υγείας ξέχασε, για παράδειγμα, να αναφέρει πόσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού έκανε στην δημόσια Υγεία προκειμένου να προετοιμάσει το σύστημα για το νέο κύμα της πανδημίας.

Ξέχασε επίσης να εξηγήσει τις συνεχείς αυξήσεις στην πληρότητα των μέσων μεταφοράς, που στην ουσία έφθασαν το 100% στα αεροπορικά δρομολόγια, αλλά και στα πλοία κατά την μεταφορά ταξιδιωτών από  τα νησιά προς τον Πειραιά. Επιλογές προφανώς υπαγορευμένες από τους ιδιοκτήτες των εταιρειών.

Όμως, ο κ. Κικίλιας δεν παρέλειψε στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανή σφοδρότητα για την στάση του στο θέμα της πανδημίας. Αστήρικτες και άδικες αιτιάσεις που μόνο στη φαντασία του Υπουργού βρίσκονται. Αυτό κατάλαβε φαίνεται από την μέχρι τώρα υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση μας στο θέμα του covid 19. Είναι προφανές ότι δύο τινά συμβαίνουν:  Ή ο κ. Κικίλιας επιθυμεί να καταργήσει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να επισημαίνει προβληματικά σημεία της πολιτικής του, ζητώντας λευκές επιταγές, ή το παραλήρημα του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με τη πρόσφατη αποψίλωση αρμοδιοτήτων από τον πρωθυπουργό και με την προσπάθεια πολιτικής επιβίωσής του. 

Πέρα απ’ αυτά, ο Υπουργός Υγείας οφείλει να ακολουθήσει μια συνεκτική και οργανωμένη στρατηγική, σε απόλυτη ταύτιση με τις υποδείξεις των επιστημόνων σεβόμενος τον θεσμικό ρόλο μιας υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης. Να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές φούσκες και να θωρακίσει αποτελεσματικά τις δομές δημόσιας Υγείας της χώρας, για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων της πανδημίας. Να συνειδητοποιήσει, τέλος, πως οι ετερόκλιτες και αντιφατικές πολιτικές κλονίζουν την εμπιστοσύνη και την συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα, γεγονός καταστροφικό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ