20.6.2018 10:05

ΔΑΚΕ «Κάποιοι απεργάζονται την κομματική ποδηγέτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου»

Σε παράρτημα του ΚΚΕ κατηγορεί την ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΣ ότι μετέτρεψε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου η ΔΑΚΕ αφού και οι τέσσερις θέσεις του συμβουλίου κατελήφθησαν από μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΑΣ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η με την ψήφος σας επιστροφή της παράταξής μας μετά από τρία χρόνια απουσίας στο ΔΣ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου σημαίνει για εμάς ότι οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση μιας πολιτικής βαθιά αντιδημοκρατικής, αντιλαϊκής και κυρίως αντεργατικής, και, πρωτίστως, ότι έχουμε το χρέος να παλέψουμε για ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

 Δυστυχώς, όμως, δεν είδαμε να ενστερνίζεται την ενωτική αυτή στάση, η οποία είναι επιτακτική στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ως δημόσιος τομέας, η παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΑΣ, η οποία είναι προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, κατά την συγκρότηση σε σώμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, και οι τέσσερις θέσεις (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας) κατελήφθησαν από την ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΔΑΣ (ΚΚΕ)!!!!!! Σε χρόνια δύσκολα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα κάποιοι προτιμούν στο όνομα ‘’της αταλάντευτης υπεράσπισης της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και των θέσεων των δημοσίων υπαλλήλων σ’ όλες τις θέσεις δουλειάς’’ την κομματική κατάληψη του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Χίο και την μετατροπή του σε παράρτημα του ΚΚΕ, αντί για την ενωτική δράση προς όφελος όλως ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο δημόσιο. Δεν θέλουν να καταλάβουν οι ‘’σύντροφοι’’ το μήνυμα, που τους έστειλαν οι συνάδελφοί τους δημόσιοι υπάλληλοι μειώνοντας κατά έναν εκλέκτορα και δεκαπέντε ψήφους την δύναμη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΔΑΣ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 και μη δίνοντάς της την απόλυτη πλειοψηφία του 50+1 (42 στους 85 εκλέκτορες ψήφισαν ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΑΣ) σε ψήφους στην παράταξη την προσκείμενη στο ΚΚΕ, για τον τρόπο λειτουργίας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ τα τρία επόμενα χρόνια. Και, φυσικά, για όλους τους παραπάνω λόγους, σαν ΔΑΚΕ δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο, Μάρκο Σκούφαλο, παρόλο, που δεν τον θεωρούμε ανάξιο για την θέση αυτή. Αντιθέτως, η ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία (ΠΑΣΟΚ) τον ψήφισε. Άραγε γιατί; Προσδοκούσε, μήπως, καμιά θεσούλα, όπως στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, όπου δίνει ‘’χείρα βοηθείας’’ στο ΚΚΕ;

Τέλος, σαν παράταξη απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό και στους 85 εκλέκτορες – αντιπρόσωπους όλων των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες του νομού μας, οι οποίοι μαζικά έδωσαν το παρόν στις εκλογές, που διεξήχθησαν στον Οίκο Χίου Διδασκάλου την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 για την εκλογή της νέας εκτελεστικής γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

 

Υ. Γ. Σας παραθέτουμε συγκριτικά αποτελέσματα με τις εκλογές του 2015 για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Χίο.

Ενότητα - ΔΑΣ (ΚΚΕ) 42 ψήφοι και 5 έδρες (το 2015 είχε λάβει 57 ψήφους και 6 έδρες). Εκλέχθηκαν οι: Αμπαζής Γεώργιος, Γατανά Σοφία, Νικήτας Παναγιώτης, Σκούφαλος Μάρκος και Νομικός Δημήτριος.

Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία (ΠΑΣΟΚ) 15 ψήφοι και 2 έδρες (το 2015 δεν είχε κατέλθει στις εκλογές). Εκλέχθηκαν οι: Καμπούρης Στέλιος και Στρουμπάκης Ιωάννης.

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 10 ψήφοι και 1 έδρα (το 2015 δεν είχε κατέλθει στις εκλογές). Εκλέχθηκε ο Καρατζάς Κωνσταντίνος.

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) 10 ψήφοι και 1 έδρα. Εκλέχθηκε ο Σταυρινούδης Σταύρος.

Αντιμνημονιακή Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων (ΛΑΕ) 7 ψήφοι και 0 έδρες.

Το 2015 το ενιαίο τότε ψηφοδέλτιο το προσκείμενο στον ενιαίο τότε ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο ΜΕΤΑ & συνεργαζόμενοι είχε λάβει 32 ψήφους και 3 έδρες.

Ψήφισαν, φέτος, 85 εκλέκτορες. Βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο. 84 ήταν τα έγκυρα. Το 2015 σε σύνολο 94 εγγεγραμμένων δημοσίων υπαλλήλων είχαν ψηφίσει οι 92 και είχε βρεθεί κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Καλή δύναμη ευχόμαστε να έχουμε το νέο συμβούλιο σε χρόνια δύσκολα, που οι περικοπές στο δημόσιο τομέα δεν βλέπουν κομματικό χρώμα για το σε ποιων τα κεφάλια θα επιπέσουν», καταλήγει ηα ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

               

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ