22.11.2019 20:41

Βόμβα Λογοθέτη: «Έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός μεταναστών»

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής κατέρριψε το επιχείρημα περί κλειστών κέντρων λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται κράτηση αιτούντων άσυλο άνω των 25 ημερών

Σημαντικές ειδήσεις μετέφερε εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης που συνόδευσε τον Νότη Μηταράκη στην ειδική συνεδρίαση του σώματος για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Λογοθέτης αφού ανέλυσε το παρόν θεσμικό πλαίσιο σημείωσε ότι ήδη από τις 20.000 μεταφορές που εξήγγειλε η κυβέρνηση έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα περί τους 8.500 ενώ παραμένουν ακόμη στα νησιά 37.207, αριθμό στον οποίο περιλαμβάνονται και όσοι διαμένουν σε διαμερίσματα.

«Δεν θα λυθεί το πρόβλημα»

Ο κ. Λογοθέτης παραδέχθηκε ότι η μεταφορά των 20.000 ατόμων στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι προφανώς δεν μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων αφού οι ροές συνεχίζονται κανονικά.

«Έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός»

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ομιλίας του κ. Λογοθέτη είχε να κάνει με το ζήτημα του Γεωγραφικού Περιορισμού, σημειώνοντας ότι αυτός έχει αρθεί. «Δεν μας λέει κανείς να τους κρατήσουμε με το ζόρι στα νησιά», παραδέχθηκε ο κ. Λογοθέτης, προσθέτοντας: «Ο ρόλος της περιφρούρησης έχει δοθεί στην Τουρκία και όχι σε εμάς, με βάση την κοινή δήλωση Ε.Ε.- Τουρκίας. Εμείς έχουμε την υποχρέωση της επιστροφής ατόμων», κατέληξε.

«Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε κλειστούς»

Ο κ. Λογοθέτης, εκτός των άλλων, αποκάλυψε ότι δεν προβλέπεται ο περιορισμός της ελευθερίας ατόμων αιτούντων άσυλο πέρα των 25 ημερών από την ημέρα της άφιξής του στο κέντρο και αυτός με αιτιολογημένη έκθεση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ