4.4.2020 19:26

ΒΙΝΤΕΟ- «Θα κάνουμε τα πάντα για να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός της ΒΙ.ΑΛ.»

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Ν. Μηταράκη στον «π» για αποσυμφόρηση, νέες δομές, γεγονότα στο Αίπος, συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας και άμεσες προθέσεις της Κυβέρνησης

Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τα τελευταία 24ωρα, σε συνδυασμό με τον απειλητικό παράγοντα της εξάπλωσης του κορωνοϊού φέρνουν και πάλι το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Στα πολλαπλά μέτωπα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον «π» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε αυτή σημείωσε ότι μετά τα γνωστά γεγονότα η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περιμένει από τους Δήμους των νησιών να προτείνουν εκείνοι λύση, κάνοντας όμως λόγο για αναγκαιότητα σε ότι αφορά στη δημιουργία χώρων καραντίνας για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Τόνισε μάλιστα ότι από τον Δήμο Χίου έχει προταθεί ήδη η ενοικίαση χώρου ενώ επιχειρηματολόγησε υπέρ της δημιουργίας νέας δομής λέγοντας ότι αν είχαν ήδη ξεκινήσει εργασίες τότε θα υπήρχε περιφραγμένος χώρος απομόνωσης στην περιοχή του 17.

Ερωτώμενος για το αν ανησυχεί για την πίεση που ασκεί η Τουρκία, ο Νότης Μηταράκης, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα από την πλευρά της, θα συνεχίσει την αυστηρή επιτήρησης των συνόρων τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, λέγοντας ότι αυτή αποδεδειγμένα αποδίδει κάτι που αντικατοπτρίζεται στους αριθμούς των αφίξεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί η μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού να είναι μικρή, ωστόσο υποσχέθηκε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η συντόμευση του χρόνου των αποφάσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την διακοπή μισθώσεων διαμερισμάτων στα νησιά μέχρι τέλος του χρόνο και τη δημιουργία αντίστοιχων θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως στοίχημα την επιβολή στην Τουρκία νέας συμφωνίας με την Ε.Ε. μέσα από την οποία θα αίρεται ο γεωγραφικός περιορισμός στα νησιά και θα εντατικοποιηθούν οι επιστροφές στη γείτονα κάτι που θα οδηγήσει στη συνολική μείωση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στα γεγονότα με τα ΜΑΤ, λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα έγιναν, ως μέλος της κυβέρνησης, κάνοντας όμως λόγο και για επιχειρήματα χειρίστου είδους που ξεσήκωσαν τον μέσο Χιώτη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ