2.4.2020 9:26

ΒΙΝΤΕΟ- «Σαφής ανάγκη να κλείσουν οι υπάρχουσες δομές»

Έκκληση Μηταράκη για δημιουργία χώρων καραντίνας στα νησιά και για στάση υπευθυνότητας από τους Δήμους

Στην ανάγκη αντικατάστασης των υπαρχουσών δομών όπως η ΒΙ.ΑΛ. και η Μόρια με άλλες μικρότερες σε μέγεθος κλειστές και οργανωμένες δομές, ώστε να αντιμετωπιστούν σειρά ζητημάτων όπως η μετάδοση του κορωνοϊού και η καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής των διαμενόντων σε αυτές, εστίασε σε πρωινή παρέμβασή του στην ΕΡΤ, ο Βουλευτής Χίου και Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες διαμονής στις δομές φιλοξενίας των νησιών δεν είναι αυτές που έπρεπε να είναι και γι αυτό από τον Σεπτέμβρη έχουμε πει ότι, αυτές οι δομές θα πρέπει να αντικατασταθούν με κλειστές δομές που θα έχουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής», ανέφερε, σημειώνοντας ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορωνοϊού από έξω προς τις δομές είναι υπαρκτός.

Οι χώροι καραντίνας

Ο Υπουργός Μετανάστευσης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας χώρων καραντίνας στους οποίους θα οδηγούνται οι τυχόν νεοαφιχθέντες στα νησιά, μέχρι την απομάκρυνσή τους, προσθέτοντας ότι αυτό επιτάσσει η λογική αλλά και λόγοι δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση των νησιωτικών Δήμων για δημιουργία χώρων καραντίνας, ανέφερε:

«Ζητήσαμε από τους Δήμους τη βοήθειά τους για να υπάρξει ένας χώρος καραντίνας είτε ξενοδοχεία για να βγουν από τις δομές οι πιο ευάλωτοι, αλλά πλην εξαιρέσεων η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοικήσης δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι για την προστασία και των κατοίκων των νησιών αλλά και όσων φιλοξενούνται στις δομές.

Υπάρχουν Δήμοι που δεν μας βοηθούν να δημιουργήσουμε χώρους καραντίνας και έρχονται με ανεδαφικές ιδέες να ενοικιάσουμε κρουαζιερόπλοια, ώστε αν έρθουν 5-10 άνθρωποι να μπουν μέσα σε αυτά. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ευθυνοφοβία και λαϊκισμός, χρειάζεται οι Δήμοι να ανταποκριθούν σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Υπάρχουν Δήμοι που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για χώρους καραντίνας και άλλοι που δεν έχουν κάνει τίποτα και στην κρίσιμη στιγμή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψηφίσματα αλλά με ουσιαστικές ενέργειες», ανέφερε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως στη δομή της Ριτσώνας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ