27.1.2018 19:18

ΒΙΝΤΕΟ- Προειδοποίηση Μάρκου ότι θα εξετάσει τους … ανιστόρητους

Σ’ αυτά ο Σεβασμιώτατος Χίου δεν πιάνεται, ουδείς μπορεί να του το αμφισβητήσει.

Αμέσως μετά την ευλογία της πίτας της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Μ. Τσάκος», πήρε το μικρόφωνο για να κάνει ένα μάθημα στους μαθητές της Στέγης αλλά κατά βάση τα είπε στην πεθερά για να τα ακούει και … η νύφη, κάθε αποδέκτης δηλαδή των μηνυμάτων του.

Ο κ. Μάρκος με μαεστρία συνέδεσε το επίκαιρο Σκοπιανό με την εκδήλωση, θυμίζοντας σε όλους ότι οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Τσάκος στην Αθήνα έχουν το όνομα «Μακεδονία». Απ’ τις αστείρευτες ιστορικές, θεολογικές και γλωσσολογικές γνώσεις του προχώρησε σε ανάλυση των κυρίαρχων ιστορικών ονομάτων συνδεδεμένων με τη Μακεδονία (Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αριστοτέλης) για να καταδείξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Κάτι, που όπως τόνισε, αναφέροντας το δυο φορές, επισημαίνει και η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που δεν αποδέχεται στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων καμία αναφορά του όρου Μακεδονία.

Κλείνοντας μάλιστα την τεκμηριωμένη τοποθέτηση του ο Σεβασμιώτατος, χιουμοριστικά ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων για το μάθημα που έκανε θα το διακρίνει στον καθένα από τους … μαθητές της εκδήλωσης ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει τις επόμενες μέρες στο εθνικό ζήτημα, μια έμμεση αλλά σαφή παραίνεση συμμετοχής του ποιμνίου στις εκδηλώσεις για τη διατράνωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ