3.2.2020 7:49

ΒΙΝΤΕΟ- Πειράματα στο Βόρειο Αιγαίο ύψους 500.000 ευρώ

Στο σχέδιο της τοποθέτησης για την τοποθέτηση επιθαλάσσιων πλωτών φραγμάτων ώστε να αντιμετωπισθούν οι προσφυγικές μεταναστευτικές ροές αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του το Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη ο αρμόδιος συντονιστής για το θέμα Αλκιβιάδης Στεφανής.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Στεφανής η προσπάθεια είναι πιλοτική «Να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας . Όταν ολοκληρώσουμε την πιλοτική λειτουργία, έλεγχο, αξιολόγηση, τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές».

Πάντως όπως σημείωσε ο κ. Στεφανής «οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι πολύ πρώιμο να συζητήσουμε που θα τοποθετηθεί».

Όπως ο κ. Στεφανής αποκάλυψε, χθες παραλήφθηκαν τα πρώτα 100 μέτρα . Όπως είπε «θα γίνει δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την αστυνομία».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια τη Χίο και αύριο τη Σάμο, για να δει το πλαίσιο επιτήρησης των συνόρων «ούτως ώστε και νωρίτερα να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες και με τη συνεργασία της Τουρκίας να τους σταματάμε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να διαχειριζόμαστε το θέμα. Είναι ένας τρόπος για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων.».

ΠΗΓΗ: Stonisi.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ