4.9.2018 15:20

ΒΙΝΤΕΟ | Παράλογο δημόσιο- παράλογα πρόστιμα

Χιλιάδες ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι Χιώτες Πράκτορες της γραμμής Χίου – Τσεσμέ για παραλείψεις των Τουρκικών Αρχών

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και τις 150.000 ευρώ κατά περίπτωση βρίσκονται οι τουριστικοί πράκτορες της Χίου, στους οποίους έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για επιβάτες που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία και δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Παρότι πρόκειται για μία σωστή νομοθεσία στη βάση της, το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου βεβαιώνει τις παραβάσεις όταν αυτές γίνονται επί τουρκικού εδάφους.

Το γεγονός μάλιστα ότι αρμόδιες για τον έλεγχο των εγγράφων είναι αποκλειστικά οι Τουρκικές Αρχές που ουκ ολίγες φορές έχουν επιτρέψει τη μετάβαση στη Χίο ατόμων που είτε έχουν ληγμένο διαβατήριο, είτε διαθέτουν μη αναγνωρισμένα διαβατήρια όπως αυτό του Ψευδροκράτους της Βόρειας Κύπρου εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη των εμπλεκόμενων πλευρών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Μυτιλήνη όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι τα πρόστιμα έχουν αποσταλεί από ολόκληρο το Αιγαίο μόνο στους πράκτορες της Χίου.

Τον προβληματισμό του για την εξέλιξη του θέματος εξέφρασε ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι συμμερίζεται την αγωνία των πρακτόρων και υποσχόμενος παρέμβαση στο Υπουργείο με σκοπό να βρεθεί λύση σε αυτό το πολύπλοκο ζήτημα.

Να βρεθεί άμεσα λύση απαίτησε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, κάνοντας λόγο για παραλογισμό του Δημοσίου, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι αν δημιουργηθεί πρόβλημα στην θαλάσσια σύνδεση της Χίου με τον Τσεσμέ ότι αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό από την Τουρκία.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης και πάγωμα των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί στους πράκτορες μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει οι Χιώτες πράκτορες, οι οφειλές πρέπει να καταβληθούν σε 3 δόσεις με 1η δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ