25.10.2019 14:02

ΒΙΝΤΕΟ- Οριακή η κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ. με καθημερινές διαμαρτυρίες

Ολοένα και εντείνονται οι ειρηνικές μέχρι στιγμής διαμαρτυρίες των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς. Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ. σύμφωνα με τους εργαζόμενους αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες είναι έκρυθμη με την Αστυνομία να παρεμβαίνει πυροσβεστικά τον τελευταίο μήνα σε κάθε απόπειρα μαζικής κινητοποίησης.

Όπως εξήγησαν οι διαμένοντες στο Κ.Υ.Τ. από τη μία ο αριθμός των ατόμων που στοιβάζονται σε σκηνές και που πλέον ξεπερνούν τα 4.800 άτομα και από την άλλη το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μεταφέρει κόσμο από όλα τα υπόλοιπα νησιά αλλά όχι από τη Χίο, αποτελούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι καθημερινές κινητοποιήσεις με εκατοντάδες άτομα να συμπυκνώνουν τα αιτήματά τους στο σύνθημα «No Vial» που από τη μία φωνάζουν και από την άλλη αποτυπώνουν πάνω σε χαρτόνια.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, η διοίκηση του hotspot εκμεταλλεύθηκε μία εσωτερική ζώνη προκειμένου να στηθούν σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συνεχίζει να διαμένει σε χωράφια περιμετρικά του Κ.Υ.Τ..

Το μεσημέρι της Παρασκευής, δεκάδες άτομα διαφόρων εθνικοτήτων διαδήλωσαν και πάλι ειρηνικά στην είσοδο της ΒΙ.ΑΛ. ζητώντας την μεταφορά τους στην ενδοχώρα, κάτι που προς ώρας φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση που έχει ρίξει το βάρος της διαχείρισης στη Σάμο και στη Λέσβο.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ