21.5.2018 11:00

ΒΙΝΤΕΟ | Ξεκινά η καταμέτρηση για να μάθουμε πόσοι τελικά είναι στη ΒΙ.ΑΛ.

Σταματά ξανά η μεταφορά οικίσκων στο hotspot εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων των Καμποχώρων

Χρειάστηκε να περάσουν 2 μήνες συστηματικής καταστρατήγησης της προσωρινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και σειρά πιέσεων από την Παγχιακή Επιτροπή και τους κατοίκους των Καμποχώρων προκειμένου το Υπουργείο να μπει στη διαδικασία να καταμετρήσει τον ακριβή αριθμό προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ..

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη σημερινή απόφαση του Διευθυντή Πρώτης Υποδοχής Ανδρέα Ηλιόπουλου που επισκέφθηκε τη Χίο νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Απών Δήμος και Κοινότητα

Ο ίδιος λίγο μετά την άφιξή του στο hotspot ζήτησε να συναντηθεί με κατοίκους του χωριού αλλά και εκπροσώπους της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να αναλυθεί η κατάσταση αλλά και ο σχεδιασμός του Υπουργείου. Στη σύσκεψη που ακολούθησε οι κάτοικοι μετέφεραν στον Διευθυντή της Πρώτης Υποδοχής την ανησυχία τους για το γεγονός της καταπάτησης της απόφασης του Σ.τ.Ε. καθώς και για το ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών της ΒΙ.ΑΛ.. Ο ίδιος μάλιστα αμφισβήτησε ακόμα και τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου Συνόρων, χωρίς όμως να μπορεί να παρέχει σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό των μεταναστών.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι κατά τον ίδιο η καταμέτρηση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αφού ο Δήμος ουδέποτε υπέβαλε επίσημο αίτημα προς τη ΒΙ.ΑΛ. στο παρελθόν κάτι όμως που από τα γεγονότα καταρρίπτεται ως αβάσιμη δικαιολογία, αφού ήδη έχει γίνει μία ανεπιτυχής απόπειρα από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Πάντως ο κ. Ηλιόπουλος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι κατά τη σύσκεψη ήταν απών τόσο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κ. Φουτράκης που εμφανίστηκε αφού είχε τελειώσει η σύσκεψη.

Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες συνομιλιών ο Αν. Ηλιόπουλος υποσχέθηκε ότι η καταμέτρηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που υπάρχουν στη ΒΙ.ΑΛ. θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης, ζητώντας παράλληλα την παρουσία εκπροσώπου των κατοίκων του Χαλκειούς και της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

Δεν θα μεταφερθεί κανένα κοντέινερ

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσει» μέχρι νεοτέρας η προγραμματιζόμενη για σήμερα μεταφορά νέων οικίσκων από το Στρατόπεδο Αργέντη στη ΒΙ.ΑΛ.. Ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος μαζί με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Ταξίαρχο Ε. Ντουρουντού δεσμεύτηκαν ότι δεν προβλέπεται επί του παρόντος καμία μεταφορά παρότι αυτή επιχειρήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ