14.6.2017 19:55

ΒΙΝΤΕΟ- Ήρθε η ώρα της κατανομής των βαρών για το μεταναστευτικό

Δεν μπορεί να τιμωρούμε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης ανέφερε από τη νότια Χίο, η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου

Τη συμπαράστασή της στα δοκιμαζόμενα από το μεταναστευτικό πρόβλημα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξέφρασε από τη Νότια Χίο η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης παρουσία υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και των Υφυπουργών Αλέξανδρου Χαρίτση και Νεκτάριου Σαντορινιού.

Σε δηλώσεις της η κα. Κρέτσου επεσήμανε την ανάγκη κατανομής των βαρών στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να τιμωρούνται χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Είχαμε μία πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Βορείου Αιγαίου για το οποίο εκφράζω συγχαρητήρια. Έχω πει ότι η Ε.Ε. βρίσκεται δίπλα σας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, κατά κύριο λόγο τώρα εξαιτίας του σεισμού αλλά επίσης και της μεταναστευτικής κρίσης. Ήδη έχει καταβληθεί 1 δις ευρώ και είμαστε εδώ για να δούμε πως θα προωθήσουμε περισσότερο την κατανομή των βαρών και την κατανομή των κονδυλίων.

Όπως σας είπα το πιο βασικό είναι ο συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία πλήρης πολιτική και σε σχέση με τη συμφωνία με την Τουρκία κι εδώ πρέπει να πω ότι η κατανομή των βαρών είναι απαραίτητη. Χθες, ξεκινήσαμε να πιέζουμε τα κράτη που δεν έχουν δεχθεί καθόλου πρόσφυγες και έχουν παραβιάσει τον κανονισμό. Πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία. Δεν μπορεί κάποια χώρα να τιμωρείται εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οφέλη αλλά πρέπει να συμμετέχουμε και στις δυσκολίες.

Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας όχι μόνο στο πεδίο το εσωτερικό αλλά και στο πεδίο των κονδυλίων. Δεν είναι θέμα μόνο το χρήμα είναι και οι πρακτικές. Οι Δήμαρχοι των περιοχών αυτών είναι οι ήρωες της ιστορίες αυτής γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν και την οικονομική κρίση. Γνωρίζουμε αυτές τις δυσκολίες και γι’ αυτό τους συγχαίρουμε». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ