9.2.2018 16:47

ΒΙΝΤΕΟ- Επιμένει ο Μουζάλας: «Ο Δήμος Χίου πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για Σούδα και ΒΙ.ΑΛ.»

Έκθετο απέναντι στους κατοίκους της Χίου άφησε τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την ερώτηση του Νότη Μηταράκη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων κατοίκων από το μεταναστευτικό.

Ο Δήμος Χίου πήρε 750.000 ευρώ για τη ΒΙ.ΑΛ.

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του ο Γιάννης Μουζάλας δημιούργησε νέα ερωτηματικά για το ποσό που τελικά έλαβε ο Δήμος Χίου για την παραχώρηση της ΒΙ.ΑΛ. επαναλαμβάνοντας με σαφήνεια από το μικρόφωνο ότι ο Δήμος έλαβε συνολικά 750.000 ευρώ, την ώρα που ο Μανώλης Βουρνούς διαφωνεί ως προς το συνολικό αριθμό των χρημάτων που έλαβε ο Δήμος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ | Παντελής Φύκαρης

«Θα μου επιτρέψετε», είπε προς τον Ν. Μηταράκη. «Ο Δήμος Χίου, δεν παραχώρησε τη ΒΙ.ΑΛ.. 750.000 ευρώ πήρε για τη ΒΙ.ΑΛ.», είπε, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο Υπουργός πάντως δεν ανέφερε το παραμικρό στο σχόλιο του Νότη Μηταράκη που τον κάλεσε στη δευτερολογία του να καταθέσει τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το Υπουργείο κατέβαλε 750.000 ευρώ για τη μίσθωση της ΒΙ.ΑΛ..

Ο Δήμος πήρε πάρα πολλά χρήματα για τη Σούδα

Η επιθετική πολιτική του Γιάννη Μουζάλα συνεχίστηκε και σε ότι αφορά στη λειτουργία του καταυλισμού της Σούδας, λέγοντας ότι ο Δήμος πήρε πάρα πολλά χρήματα για τη λειτουργία αυτή της δομής, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό, κάτι που θα όφειλε να γίνει, πόσα συνολικά χρήματα έλαβε ο Δήμος για τη Σούδα μέσω της Μονομετοχικής και πόσα ξόδεψε.

«Επιτρέψτε μου να σας πω, ο Δήμος Χίου δεν παραχώρησε τη Σούδα. Συνεργάστηκε με τη Σούδα και πήρε πάρα πολλά χρήματα με τη συνεργασία του με την Ύπατη Αρμοστεία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπ. Μετανάστευσης γι’ αυτό».

Πρόταση της δημοτικής αρχής Βουρνού το νέο hotspot στον ΧΑΔΑ

Ο Γιάννης Μουζάλας, για πρώτη φορά μίλησε και για τον σχεδιασμό που υπήρχε για δημιουργία hotspot στην περιοχή του πρώην Χ.Α.Δ.Α. της πόλης της Χίου, λέγοντας ότι αυτή η επιλογή υπήρξε πρόταση του Δήμου Χίου, παρότι μετά το ναυάγιο της υλοποίησης είχε επιχειρηθεί από την δημοτική αρχή Βουρνού να παρουσιαστεί ως πρόταση Μουζάλα που θα γινόταν αποδεκτή από τον Δήμο.

«Ξοδέψαμε πολλά χρήματα για να υλοποιήσουμε την πρόταση του Δήμου Χίου για το ΧΑΔΑ που τελευταία στιγμή αποσύρθηκε», είπε ο Υπουργός.

Σπιτάκια θα μπουν

Πριν πάντως αποφασίσει η Δικαιοσύνη για την νομιμότητα των ενεργειών επέκτασης του hotspot ο Γιάννης Μουζάλας, υπήρξε κατηγορηματικός, αναφερόμενος μάλιστα και στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. «Θα βάλουμε σπιτάκια στη ΒΙ.ΑΛ. και η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, ελπίζω να πάψει να καλύπτεται», ανέφερε. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ